Република Ирландия – Дания

Футболни прогнози

Република Ирландия – Дания

Оценете новината

Република Ирландия – Дания

Република Ирландия е домакин на Дания в среща реванш от баражите за класиране на Мондиал 2018 в зона Европа. Мачът е тази вечер от 21:45 часа на „Авива Стейдиъм“ в Дъблин.

Република Ирландия и Дания са сравнително равностойни отбори и това се видя в срещата в Копенхаген, която завърши при резултат 0:0. Мачът бе доста приятелски настроен като липсваха единоборствата и положенията за гол, но това надали ще остане така. Сега всичко се свежда до 90 минути в Дъблин, където ще бъде определен последния участник от Европа на световното първенство в Русия. Очевидно е, че Република Ирландия има предимство като домакин, но също така е наясно със сериозните щети, които ще предизвика един гол на чужд терен за съперника.

Домакините спечелиха три и загубиха един от последните си седем мача във всички състезания и са изправени пред страна като Дания, която няма загуба в последните си десет мача. Повечето от тези двубои на датския тим обаче бяха срещу по-слаби съперници, като само зашеметяващата им победа срещу Полша може да се смята за по-впечатляващ резултат. Далеч от дома, те спечелиха три и загубиха четири от последните си девет мача. Те са непобедени в пет гостувания за този период, но единственият впечатляващ резултат е равенството им в Чехия.

Република Ирландия също не е в най-добрата си форма на собствен терен . Те спечелиха четири и загубиха две от осемте си мача в Дъблин след Евро 2016, включително неприятни поражения срещу Исландия и Сърбия. Всеки мач, включващ тима на Мартин О’Нийл, гарантира повече организация в отбраната и малко рискови действия. Четири от последните седем домакински мача на Републиката в Ирландия са имали по-малко от общо два гола и като се има предвид безличното равенство в Копенхаген, определено можем да смятаме, че това ще е двубой с малко попадения.

Прогноза: Под 2.5 гола
Коефициент: 1.40
Непозната футболна прогноза