Репресиите срещу хазарта в Турция са насочени към мобилните парични преводи

Новини

Репресиите срещу хазарта в Турция са насочени към мобилните парични преводи

Оценете новината

Репресиите срещу хазарта в Турция са насочени към мобилните парични преводи

Репресиите на Турция срещу неразрешените онлайн хазартни игри се покачиха още, след като националният банков регулатор обяви нови пречки за мобилните парични преводи.

В края на миналия месец турските медии съобщиха, че Агенцията за регулиране и надзор на банките (BDDK) подготвя нови ограничения за парични преводи и транзакции от банкомати, за да се бори с неразрешената онлайн хазартна дейност, за която проучвания показват, че повече от 10% от акаунтите с онлайн търговия в страната.

В четвъртък, турският медиен център, Hurriyet, предложи конкретни данни за плановете на BDDK, включително нов дневен максимум от 500 TRY (128 щ.д.) за преводи към мобилни телефонни номера.

BDDK също ограничава мобилните потребители на Турция до две финансови транзакции на ден, като същевременно изисква от изпращачите да посочат своите идентификационни номера и да пуснат 24-часов прозорец, в който паролите, изпратени до получателите на преводи, ще останат валидни.

Този мобилен метод за придвижване на пари към и от международно лицензирани сайтове за онлайн хазартни игри се оказа популярен, тъй като Съветът за разследване на финансовите престъпления (MASAK) започна закриването на банкови сметки, свързани с тези сайтове, и BDDK нарежда на Банковата асоциация на Турция (TBB) да наблюдава подозрително високия обем на транзакциите.

Какво ново около хазартното законодателство в Турция?

Турските власти наскоро наложиха нови ограничения върху използването на ATM въз основа на заключението на правителството, че неупълномощените оператори на залагания са привлекли кабинети, които не разполагат с пари, за да извършват сделки, свързани с хазарт, чрез машините.

През юли турското правителство обяви двугодишна кампания за изкореняване на международно лицензираните сайтове за хазартни игри, които предлагат по-конкурентен продукт от държавните Spor Toto (спортни залагания) и Milli Piyango (лотария).

По-рано тази седмица турската дирекция по вероизповеданията издаде ново нареждане, което ограничава всички форми на хазарт, забранени по силата на ислямския закон, тъй като хазартните игри се основават на „една от страните печели, а другата губи“.

Заслужава си да се каже отново, че неотдавнашното решение на британския онлайн хазартния оператор, GVC Holdings, да се отърве от онлайн бизнеса си в Турция става все по-умно и по-умно с всеки изминал ден.