Референдум за независимостта на Шотландия преди 2020?

Новини

Кога ще се проведе референдума за независимостта на Шотландия предвиждат вече и букмейкърите.

Като министър председател Тереза Мей има правото да „задейства член 50“ от Парламента, като се започнат преговорите за напускането на Великобритания на Европейския съюз, а Шотландската национална партия започна да настоява за обжалване на „втория референдум“.

Декларирайки политическите си намерения, първият министър на Шотландия, Никола Стърджън заяви, че неговата партия ще се стреми към одобрение от страна на правителството на референдум между есента на 2018 и 2019.

В отговор на новината, букмейкъри  като Paddy Power и William Hill и Bwin дадоха своите прогнози, според тях втори шотландски референдум няма да се осъществи преди края на 2020.

В случай, че националната партия успее да извоюва втория си референдум, Bwin определя коефициент 2.10, че шотландския електорат ще гласува в подкрепа на независимостта и отделяне от Обединеното кралство.

Според редица експерти в областта, референдума е неизбежен. А редица букмейкъри пък, ви дават шанса да заложите на това през коя година ще се проведе той, както и какъв ще бъде изходът от него.

Мненията на букмейкърите са противоречиви по въпроса да Шотландия ще стане независима или не.

Посетете Bwin и заложете на най-възможния според вас изход.