Разследват Джоуи Бартън заради футболни залози

Разследват Джоуи Бартън заради футболни залози

Оценете новината

Футболната асоциация повдигна обвинение срещу Бартън за нарушение във връзка с направени 1260 залога в рамките на 10 години.

Джоуи Бартън е правил залозите между март 2006, когато все още беше в Манчестър Сити, и май 2016, по-малко от седмица, след като помогна на Бърнли да спечели Шампионата.

Едва миналият месец Бартън бе отстранен за един мач от Шотландската футболна асоциация, след като се оказало, че е направил 44 залога между 1 юли и 15 септември.

Договорът на полузащитникът с Рейнджърс бе прекратен, а наложеното му наказание ще бъде понесено в следващият му клуб.

Тази седмица от Бърнли обявиха, че са се разбрали с Бартън да се върне през януари. Според сделката, той ще е част от клуба до края на сезона, но новините за разследването на Футболната асоциация може и да навредят на споразумението.

Обвинението датира от времето на Джоуи Бартън в Манчестър Сити

Футболната асоциация разследва Бартън от няколко месеца, след като е била уведомена за потенциални нарушения на правилата свързани със залаганията, а броят на залозите от последното десетилетие е довело до по-задълбочено разследване.

Времето на наказанието, само три дни след обявеното завръщане на Бартън в Бърнли, се смята че не е свързано с ходовете в кариерата му, т.к. Футболната асоциация вече е била в процес на финализиране на наказанието му.

От Бърнли пуснаха кратко изявление, в което признават обвиненията и казват, че ще разгледат ситуацията с Бартън и неговите представители.

„Футболен клуб Бърнли бе информиран днес за разследването на Футболната асоциация срещу Джоуи Бартън свързано със залагането му на футболни мачове.“

„Клубът ще обсъди въпроса с Джоуи и неговите законни представители и няма да коментира повече тази тема към този момент.“

Футболната асоциация каза в изявление: „Джоуи Бартън е обвинен в нарушение свързано със залагане. Според твърденията, между 26 март 20016 и 13 май 2016, той е направил 1260 залога на резултати, развитие или всеки друг аспект на футболни мачове и състезания, което е в нарушение на Правило Е8 на Футболната асоциация“.

„Той има време до 5 януари да отговори на обвинението.“