Rational Group и GVC Holdings с пълни лицензи в Румъния

Новини

Rational Group и GVC Holdings с пълни лицензи в Румъния

Оценете новината

flag-na-rumaniya

Rational Group и GVC Holdings получиха одобрение да продължат работата си на румънския пазар от National Office for Gaming (ONJN).

Новите лицензи, който получава всяка компания, влизат в сила от 1 септември, от септември 2015 до същия месец тази година, те бяха временни.

Марките на Amaya, PokerStars и BetStars ще продължат да бъдат на разположение в Румъния, а що се отнася до Full Tilt, той вече няма да бъде достъпен за румънските граждани.

Играчите на Full Tilt ще бъдат прехвърлени към PokerStars.ro.

Заместник-председателя по корпоративните комуникации на Amaya, Ерик Холрейсър коментира лиценза на Rational Group: „Ние сме много щастливи да предложим на регулирания румънски пазар световни покер марка, както и такива за спортни залагания.”

„Amaya подкрепя местното законодателство, а също така и отговорния хазарт, което е добре както за играчите, така и за операторите и регулаторните органи.”

ONJN издаде пълен и постоянен, 10-годишен лицензи и на GVC, по този начин операторът ще предложи на румънските граждани спортни залози, както и казино игри, посредством дъщерната Headlong Limited. Полученият лиценз е клас 2, който позволява на Headlong да осигури необходимия софтуер и хостинг услуги.

Главен изпълнителен директор на GVC каза: „Много сме щастливи, че получихме постоянен лиценз в Румъния.”

„Това е атрактивен и разрастващ се пазар, където марката Sportingbet става все по-популярна.

„Ние сме фокусирани върху развитието на нашата продуктова линия, и искаме да привлечем нови клиенти, както и да разраснем бизнеса си.“