Правителството на Кипър преосмисля монопола на ОПАП

От Новини

cyprus

National Betting Authority (EAS)  започна акция срещу около 2500 нелицензирани онлайн услуги за залагания / хазарт.

EAS заяви пред депутатите, че планира да блокира всички сайтове, които предлагат такива игри, също както онлайн казината са забранени в Кипър.

Действията на органа са били подкрепени от Финансовия комитет на Кипър, с надеждата за създаване на справедливи пазарни условия за операторите за спортни залагания търсещи получаване на кипърски лиценз.

Органът е предупредил всички заинтересовани страни, че всички залагания от кипърски сметки трябва да бъдат прекратени, за да се съобразят с процеса на лицензиране.

Като част от законопроекта, комисията също предвижда междудържавно споразумение с Гърция, което позволява на бетинг гиганта ОПАП монопол върху лотарийните игри в Кипър.

ОПАП оперира в Кипър от 1969 г. насам. Въпреки че гиганта за залагания е подложен на проверки след разкритията по-рано тази година, че правителството губи около € 1 милион на месец.

В рамките на съществуващото споразумение, ОПАП плаща € 10 милиона под формата на данъци, но сега кипърското правителство иска ОПАП да удвои своят годишен фиксиран принос, с допълнителни 20% данък върху лотарийните брутни печалби.