Правителството на Кипър преосмисля монопола на ОПАП

Новини

Правителството на Кипър преосмисля монопола на ОПАП

Оценете новината

cyprus

National Betting Authority (EAS)  започна акция срещу около 2500 нелицензирани онлайн услуги за залагания / хазарт.

EAS заяви пред депутатите, че планира да блокира всички сайтове, които предлагат такива игри, също както онлайн казината са забранени в Кипър.

Действията на органа са били подкрепени от Финансовия комитет на Кипър, с надеждата за създаване на справедливи пазарни условия за операторите за спортни залагания търсещи получаване на кипърски лиценз.

Органът е предупредил всички заинтересовани страни, че всички залагания от кипърски сметки трябва да бъдат прекратени, за да се съобразят с процеса на лицензиране.

Като част от законопроекта, комисията също предвижда междудържавно споразумение с Гърция, което позволява на бетинг гиганта ОПАП монопол върху лотарийните игри в Кипър.

ОПАП оперира в Кипър от 1969 г. насам. Въпреки че гиганта за залагания е подложен на проверки след разкритията по-рано тази година, че правителството губи около € 1 милион на месец.

В рамките на съществуващото споразумение, ОПАП плаща € 10 милиона под формата на данъци, но сега кипърското правителство иска ОПАП да удвои своят годишен фиксиран принос, с допълнителни 20% данък върху лотарийните брутни печалби.