Последните резултати на Paddy Power Betfair показват значителен ръст

Новини

Paddy Power Betfair plc генерира двуцифрен ръст в своите подразделения през 2016 г., според последните данни, оповестени от компанията.

Приходите са се покачили с 18% до £ 1,551 милиона, а EBITDA показва впечатляващ ръст от 35% до £ 400 милиона.

Основната печалба също бележи значителен ръст до £ 330 милиона, което представлява увеличение от 44%, въпреки че тези положителни стойности не са достатъчни, за да удовлетворят инвеститорите; акциите на компанията в момента са се понижили с близо 5% в сравнение с вчера.

Големите интеграционни и оперативни промени в организацията трябваше да бъдат завършени  през 2016 г., във фокуса на групата вече е интегриране на своите технологични платформи, за да се реализира допълнително повишаване на ефективността. Главния изпълнителен директор, Бриън Коркоран коментира: „2016 беше година на трансформация за Paddy Power Betfair и голяма част от интеграциите на бизнеса са завършени по-рано и по-ефективно, отколкото се очакваше. Интеграцията на нашите технологични платформи е на път и клиентите вече виждат някои ползи, включително повече пазари и по-добри коефициенти.

Ние сме създали бизнес със значителен мащаб, който по-силно и по-добре може да се конкурира от всяка от отделните утвърдени компании. Групата е добре позиционирана, за да осигури устойчив, печеливш растеж. „