Последни новини около регулирането на хазарта в Холандия

Новини

Последни новини около регулирането на хазарта в Холандия

Оценете новината

flag-holland

Холандия ще започне да регулира онлайн хазарта в началото на 2017, това стана ясно след като Закона за онлайн хазарта бе ратифициран по-рано този месец.

Преди да бъде одобрен от холандския сенат, законопроектът за онлайн хазарта, премина през редица дебати, прегледи и изменения.

Законодателството налага данък 29% върху приходите от онлайн и наземни хазартни дейности, плюс още 1,5% за финансиране на дейността на Kansspelautoriteit (KSA) и 0.5% за финансиране на програми за проблеми с хазарта.

Много правителства в Европейския съюз и онлайн хазартни оператори приветстваха наскоро ратифицирания холандски закон за хазарта. Холандските играчи, от друга страна, не изглежда да се интересува дали законопроектът е приет или не.

Холандските играчи са уморени от цялата процедура по регулиране на хазарта, и лутането вече две години. в следствие, на което на повечето холандски играчи не им пука дали законопроектът ще бъде ратифицирано или не. Вместо това те просто искат да фокусират вниманието си повече върху продукта, предлаган от хазартни оператори.

„Ние сме уморени от цялата процедура по регулиране в Холандия, това е безполезно, а ние не получавахме нищо. Ние просто искаме да имаме добри оператори. Ние искаме да имаме добри шансове, ние искаме да имаме възможности за лесно депозиране и различни възможности за разплащания.”

Още преди законопроектът да бъде ратифициран, в Холандия има 230,000 и 450,000 незаконни холандски играчи, данните са към днешна дата.

Тези цифри доказват, че за холандските играчи е без значение дали хазарта е регулиран, те намират начини да залагат.

Има хазартни оператори, които се опитват да заобиколят холандското законодателство и рекламират в афилейт сайтове. Което е абсолютно забранено. Ако такива бъдат заловени, държавният регулатор ще ги санкционира.

Само един оператор спази този закон стриктно, и това е Unibet. Той спря рекламите си, защото е наистина заинтересован да получи лиценз в Холандия.