Португалия-Испания (Младежи до 21 г.)

Във втория кръг на груповата фаза на европейското първенство за младежи до 21 години ни очаква дербито Португалия – Испания. Срещата е днес от 21:45 часа българско време на стадион „ГОСиР“ в Гдиня.

Както мнозина очакваха, както Испания, така и Португалия успяха да запишат победа в първите си мачове на първенството. Те спечелиха съответно над Македония и Сърбия. Двата отбора обаче стигнаха до успеха по-коренно различен начин. Португалия имаше доста затруднения срещу Сърбия и спечели с 2:0 като записа трети пореден успех, докато Испания успя да спечели срещу Македония с 5:0, демонстрирайки както индивидуалната, така и колективната си класа.

През по-голяма част от времето Испания контролираше двубоя срещу западните ни победи. Резултатът 5:0 показва, че тази млада Испания напълно е доминирала над Македония от първата до последната минута, но това не бе точно така. Македонците имаха своите шансове и със сигурност можеха да отбележат поне един гол. Въпреки това, сякаш още преди началото на двубоя крайният изход бе ясен, тъй като испанците имат играчи като Саул и Асенсио, които бяха с основен принос за разгромния успех. Срещу Португалия дори очакваме още по-силна игра от испанците, тъй като в този мач те трябва да са на 100 процента, за да спечелят първото място в групата.

Това, което стана ясно по време на първия мач на Португалия, бе фактът, че те предпочитат да играят на контра-атака. Възпитаниците на Руи Жорже действаха така срещу Сърбия и със сигурност ще предприемат същата тактика в предстоящия мач с „Ла Фурия“, която обича да владее много топката. Едно нещо, което със сигурност е в полза на Испания, е броят на много опитни играчи на високо ниво. Въпреки че Португалия също има някои обещаващи играчи, те изглеждат доста под класата на испанския тим, които имат играчи като Бейерин, Хосе Гайа, Саул, Сандро и Асенсио.

Този мач със сигурност ще бъде по-твърд тест за Испания, отколкото този срещу Македония, но се очаква те да запишат победа, а ние ще изберем залогът за успех на „Ла Фурия“ и попадения в двете врати..

Прогноза: Испания да спечели и двата отбора да отбележат гол
Коефициент: 3.75 
Позната футболна прогноза