PokerStars първи стартира френско-испанска споделена ликвидност

Новини, Покер новини

PokerStars първи стартира френско-испанска споделена ликвидност

Оценете новината

PokerStars първи стартира френско-испанска споделена ликвидност

Марката PokerStars на The Stars Group се превърна в първия оператор, който предлага споделена ликвидност между френския и испанския си лицензиран сайт.

Само един ден след като Испания публикува правилата си за споделяне на ликвидност в Държавен вестник, PokerStars обяви, че играчите на PokerStars.es и PokerStars.fr биха могли да се съревновават с уменията и банковите си сметки в общата граница.

Stars Interactive Group CEOO, Гай Темплер, нарече новата споделена реалност „чудесна за играчите и чудесна за покера„. Темплер похвали регулаторните органи във Франция и Испания, че „вършат отлична работа, за да дадат възможност за драматично подобряване на игрите в техните юрисдикции„.

Франция, Испания, Италия и Португалия сключиха четиристранно споразумение за споделяне на ликвидност миналото лято, а PokerStars миналия месец получи одобрение от френския игрален регулатор, ARJEL. PokerStars е водещият покер оператор в Испания, също така е и на второ място след местния екип Winamax на регулирания пазар на Франция за онлайн хазарт.

PokerStars се стреми да се възползва от предимството, че първи споделя ликвидност чрез новите France Espania Hold’Em (FRESH) с € 5 млн. гарантирани, стартирайки на 28 януари. Също така има и нови ежедневни турнири с до € 20 000 гарантирани, и нови увеличени награди от програмата за лоялност.

Португалия е спокойна относно собствения си напредък към стартиране на споделена ликвидност, докато Италия изглежда има едно на ум за целия процес. Някои италиански сенатори коментираха тези за улесняване на трансграничното изпиране на пари, докато италиански оператори като Lottomatica смятат, че споделянето на ликвидност ще предложи ползи само на международни фирми като PokerStars.

https://www.youtube.com/watch?v=n7BHlsa7mLc

JDigital вижда споделянето на ликвидност като спасител за покера

Микел Лопес де Торе, който този месец бе назначен за нов президент на испанската асоциация за игри JDigital, излезе с изявление във вторник, заявявайки, че споделянето  на ликвидност ще позволи на покера отново да стане „един от локомотивите“ на испанския онлайн хазартен сектор.

Де Торе отбеляза, че през 2011 г. – годината, преди обявяването на регулирания испански пазар за онлайн хазарт – испанският онлайн покер пазар генерира годишни приходи над €100 млн., но тази сума оттогава пада, като потъва до €60 млн. през 2017 г.

Де Торе вярва, че споделената ликвидност ще даде на испанския онлайн покер пазар инерцията, от която се нуждае, за да генерира повторно приходите от €100 млн. до 2019 г. За да подпомогне,  тази цел, де Торе потвърди многогодишния призив на правителството на Испания да преосмисли високото си данъчно облагане на хазартния сектор.