Покер стратегия: Съвет за подобряване на търпението

Новини, Покер новини

Покер стратегия с Грег Реймър: Съвет за подобряване на търпението

Изпробвайте този съвет от Грег Реймар, за да подобрите покер играта си

Много от моите ученици имат проблеми с търпението. Те дори казват, че след като им бъде раздадена дълга поредица от слаби ръце, те играят ръка, която знаят, че трябва да фолднат.

Те или са отегчени, или усещат, че е грешка да продължават да фолдват толкова много. Те започват да чувстват, че блайндовете ги изяждат и просто трябва да играят нещо, дори и това да е ръка, която обикновено биха фолднали.

И така, как да премахнете тази слабост и да се научите да бъдете по-търпеливи?

Първо нека изясним нещо. Определено нямам готов отговор. Или поне нямам отговор, който да важи за всички.

Представете си, че искате да спрете пушенето. Има десетки методи и инструменти, които могат да ви помогнат, но никотиновата дъвка, която работи за един човек, може да не е от полза за друг. Същата идея важи и за търпението в покера. Не знам какво ще ви свърши работа, но ето няколко предложения и идеи, които да изпробвате.

За мен, от най-голямата помощ за запазването на търпението ми е простият факт, че мразя да губя. Независимо дали става въпрос за кеш игра или турнири, мразя да губя чипове. И ако знам, че играта на тази ръка вероятно ще ми струва чипове, избирам да фолдна.

Фактът, че съм взел това решение да фолдна във всяка от последните 10, или 20, или 50 поредни ръце, няма значение. Използвайки моите покер умения и знания, ако преценя, че играта на текущата ръка ще ми загуби чипове, тогава е правилно да фолдна. Просто няма значение колко малко ръце съм изиграл през последните няколко орбити или дори сесия.

Разбира се, ако сте фолднали много ръце и сте сигурни, че имате супер стегнат имидж, трябва да вземете това предвид. Може би това е ситуация, в която можете да започнете да играете с този имидж. Просто се уверете, че знаете до къде ще ви отведе тази игра. Не започвайте сами да се убеждавате да играете ръка, само защото сте загубили търпение.

Всеки път, когато искаме да направим нещо по емоционални причини, е лесно да се заблудим и да се преструваме, че има някаква разумна обосновка да го направим. Убеждаваме се, че можем да откраднем този пот със стегнатия си имидж и затова рейзваме с Т-7s. Проблемът е, че забравяме да отбележим, че играчът, който рейзва, е нов на масата и не може да знае, че това е първата ръка, която сме играли в последния час. Или забравяме, че играчът, който рейзва, е твърде хлабав и няма да фолдне, дори и да е наясно колко стегнато сме играли.

Друг важен фактор е, че в много случаи опонентите ви дори не забелязват колко сте фолдвали. В много случаи фолдвам 20-40 ръце последователно, след това правя рейз от късна позиция и човекът на големия блайнд все още мисли, че се опитвам да открадна пота.

Ако този път се опитвам да открадна пота със слаба ръка, защо не се опитах да го направя по-рано? Истината е, че те просто не обръщат внимание и не бива да приемате, че са го направили. И все пак може и да са го направили, но не разчитайте на това.

Заедно с вашия имидж и този на вашите опоненти, имайте предвид че всяка ръка в покера е напълно независима от всички останали. Ако искате да ме накарате да изиграя следващата ръка вместо вас, не е нужно да знам как сте играли в предишните ръце. Всичко, което трябва да знам, е размерът на блайндовете и броят на чиповете на играчите.

Ако фолдна тази ръка префлоп, това ще е защото смятам, че това е най-доброто решение. Сега избирате друг професионалист, който да играе следващата ръка и т.н. Ако всеки би фолдвал ръка в продължение на час или повече, тогава и вие трябва да направите същото.

Опитайте този мисловен експеримент, ако усетите, че губите търпение. Представете си, че аз играя тази ръка вместо вас. Задайте си въпроса как бих я изиграл аз, а след това направете точно това.

Надявам се това да ви помогне да станете по-търпеливи. Не забравяйте, че загубените чипове са също толкова ценни, колкото и чиповете, които сте спечелили. Много пъти съм фолдвал 95%, дори 100% от ръцете си в рамките на половин час, дори два часа или повече. Веднъж, в Ден 2 на WSOP $10K No-Limit 2-7 Single Draw, фолдвах всяка ръка в продължение на три часа и 20 минути!

Понякога просто не можете да направите нищо по-добро. Печелете чипове, когато е разумно да опитате, но фолдвайте и пазете чиповете си, когато играта на дадена ръка, не е правилният ход.

Забавлявайте се и играйте умно!

Източник: cardplayer