Покер играчи се изправиха в ММА битка за $150,000

Покер играчи се изправиха в ММА битка за $150,000

Оценете новината

Известните покер професионалисти Оливие Бускет и Джей Си Алварадо влязоха в клетката за ММА, за да определят победителят в бас за шестцифрена сума.

 

Алварадо, който има известен предишен опит в смесените бойни изкуства, и Буске, който пък е по-едрият от двамата, се съгласиха на залог от $150,000 кой от двамата ще победи.

 

Бускет влез в ринга с тегло от 86 кг, докато противникът му тежеше 75 кг.

 

След три рунда от по две минути на интензивна битка, медицинският екип се качи на ринга, за да провери състоянието на Алварадо, чието лице бе напоено с кръв, а лявото му око – почти затворено от подуване. Не е ясно дали Алварадо е взел решение да се откаже или лекарите са спряли мача, но така или иначе бе присъдена победа на Бускет с технически нокаут.

 

„Трябва да се отдаде заслуженото уважение на Джей Си. Ако аз бях в неговата ситуация, сигурно щях да се откаже много по-рано“, заяви Бускет. „Аз бях по-голям и по-силен и той знаеше добре това, но все пак излезе и устиска три рунда.“

 

Алварадо е отишъл в болницата след битката, но я е напуснал около полунощ същия ден.

 

Това не е първият бас между покер играчи, който се е решил с някакъв вид битка. Съвсем наскоро, Сорел Мици и Брайън Раст, две други много големи имена от световния покер, се изправиха един срещу друг на тепиха.

 

След този мач обаче, останалите покер играчи сигурно ще се замислят преди да се хващат на бас с Бускет.