Покерът и електронните спортове – PokerStars ще си партнира с Team Liquid

Покерът и електронните спортове – PokerStars ще си партнира с Team Liquid

Оценете новината

PokerStars-Team-Liquid

Онлайн покер залата PokerStars обяви сключването на спонсорска сделка с голямата организация за електронни спортове Team Liquid.

Според условията на сделката, няколко професионалисти от Team Liquid ще включат покера в своя репертоар от игри и ще представят онлайн покера пред съвсем нова публика на техните Twitch канали.

Целта е да се покажат подобни умения, предизвикателства и състезателни елементи, които покерът споделя с електронните спортове. В допълнение към това, някои членове на Team Liquid ще участват в спонсорирани от PokerStars събития като Европейския покер тур в Барселона през тази година, ще тестват нови онлайн продукти като наскоро пуснатият Нокаут Покер и ще се състезават в някои от най-големите онлайн турнири на PokerStars.

Трима от Team Liquid стриймърите, които ще бъдат включени в проекта, са експертът в Hearthstone Джейн Миконен от Финландия, както и Starcraft дуото Джефри Бруси от Швеция и Дарио Вюнш от Германия. Играчите, някои от които имат богат опит в покера, ще играят и ще стриймват покер турнири и покер формати от PokerStars.

Миконен, който има в колекцията си много титли от Heartstone турнири, заяви: „Не съм непознат за играта. Играех много покер преди години. PokerStars е най-уважаваната и надеждна компания в този бизнес, така че съм супер развълнуван да бъда спонсориран от тях. Покерът и електронните игри си приличат по това, че са игри на непълната информация и изискват високо ниво на умения“.

Към Team Liquid професионалистите ще се присъединят и професионалисти от екипа на PokerStars като Бертранд Гроспелие, който и в момента е професионален Heartstone играч на Team Liquid, а преди това бе един от най-добрите играчи на Starcraft в света.