Под / Над залози

Под / Над залози

Оценете новината

Залозите за Под и Над се основават на общия брой на головете в една игра. По принцип във футбола, букмейкърите определят основна линия от 2,5 гола и играчите могат да избират дали в мача ще има по-малко от 2,5 гола (2 гола, 1 гол или без голове) или повече от 2,5 гола (3 гола или повече).

Имайте предвид, че продълженията и дузпите не се броят за целите на този вид залози. Гледа се единствено броят на попаденията в редовното време на срещата. Също така, при този тип залози няма опция за връщане на залога, с малки изключения. Част от букмейкърите предлагат залози за Под и Над 2 гола, например, като в този случай, ако срещата завърши с точно два гола, залогът ви се връща.

Пример

Арсенал vs Челси – Под 2,5 гола = @1,95 | Над 2,5 гола = @1,90

Да приемем, че искате да заложите 100 лв. на Под 2,5 гола. Ако срещата приключи с 0, 1 или 2 гола общо в край на 90-те минути, във сметката ви ще бъдат преведени 195 лв.

Това означава, че чистата ви печалба е 95 лв. (195 – 100). Ако мачът приключи с три или повече попадения, губите целия си залог.

Над 1.5 & Под 1.5 имат същата логика.

Баскетболни Под и Над залагания

По същия начин се процедира с този вид залози и във всеки друг спорт. Въпреки това, в баскетбола линиите са много по-различни от тези във футбола. Нека да вземем пример от една баскетболна игра.

Маями срещу Сан Антонио – Под 170 = @1,91 | Над 170 = @1,91

Искате да заложите 100 лв. на Под 170 т. Ако мачът завърши с какъвто и да е резултат, при който сборът от точките на двата отбора е под 170, в сметката ви ще се появят 191 лв. Това прави нетна печалба от 91 лв.

Ако срещата завърши с повече от 170 отбелязани точки, губите целия си залог. Ако се съберат точно 170 точки, залогът ви ще бъде върнат.

В игрите от НБА, продълженията се броят за тези залози. Въпреки това, някои от букмейкърите не броят точките в продълженията в игрите от европейските първенства. Бъдете наясно с това, когато обмисляте да залагате  за Под и Над в баскетболни мачове. Прочетете внимателно правилата на букмейкъра.