Playtech придобиват Quickspin за €50 млн.

Playtech придобиват Quickspin за €50 млн.

Оценете новината

playtech

Водещият в индустрията доставчик на хазартни игри Playtech завърши своето първо голямо придобиване за 2016 г., след като потвърди покупката на шведския хазартен оператор Quickspin AB.

Създадена от екипа Даниел Линдберг, Матс Уестърлунд и Йоаким Тимърманс през 2011 г., компанията Quickspin се превърна в един от най-бързо развиващите се разработчици на хазартни игри с портфолио от над 20 игри, които се използват от 40 сайта в индустрията.

През 2015 г., Quickspin генерираха печалба от €6 млн.

Quickspin ще получат първоначално плащане от €24 млн. за своите активи, като останалата сума ще бъде изплатена на вноски, свързани с бъдещите финансови резултати на дружеството за годините 2017 и 2018 г.

От Playtech потвърдиха, че основният изпълнителен екип на Quickspin ще продължи да ръководи бизнеса за най-малко още три години.

Главният изпълнителен директор на Playtech Мор Вайзер заяви:

„Ние сме щастливи да приветстваме Quickspin в групата Playtech. Quickspin е бързо развиваща се компания и водещ доставчик на най-високо качество за оператори от най-високо качество. Придобиването ще засили позициите на Playtech като водеща платформа и доставчик на съдържание за индустрията. Очакваме с нетърпение да работим с екипа на Quickspin и също така очакваме марката Quickspin да продължи да процъфтява в рамките на семейството на Playtech. Playtech остава в активна дискусия за някои други придобивания.“