PlayNow предлага на играчите си огромен джакпот, както и залози върху НФЛ

Новини

playnow

Провинциални хазартен монопол в Британска Колумбия си партнира с International Game Technology, за да донесе Powerbucks джакпоти в Канада.

В понеделник, IGT и British Columbia Lottery Corp (BCLC) обявиха, че играчите на провинцията вече са имали достъп до фамозния Powerbucks седем-цифрени джакпот чрез слотовете в 33 игрални зали, както и посредством мобилните и настолни версии на BCLC онлайн хазартния сайт – PlayNow.com.

BCLC също празнува връщането на Националната футболна лига в раздела на спортните залагания в PlayNow. Хората обикновено асоциират Канада с хокей, и със Световната купа по хокей.

Говорителят на BCLC, Дъг Ченг, каза за CTV News, че общият обем на залози върху Националната хокейна лига наистина е по-висок от тези на НФЛ. Но също така съобщи, че повече залози са поставени на НФЛ, отколкото на всеки друг спорт в PlayNow.

Общо от PlayNow и от наземния спортен продукт, НФЛ събира над 1,1 милиона залози в областта, на обща стойност $14,6 милиона, по време на сезон 2015-16. Средният размер на залога в ВС е около $20.

Общо цифрите не звучат толкова внушително, като се има в предвид населението на Британска Колумбия от 4 милиона души, но нека вземем и под внимание факта, че провинциалните монополи като BCLC трябва да се придържат към канадски спортни ограничения за залагания, които позволяват само множествени (парлей) залози. В резултат на това потенциалните бетъри предпочитат да залагат в някой от множеството международно лицензирани онлайн платформи за залагания, които предлагат много по-широка гама от опции за залагане.

Канадските парламентаристи биха могли да гласуват за отпадането на тези ограничения на 21 септември, когато законопроект C-221 ще бъде обсъждан в Камарата на общините. Законопроектът може да измени Наказателния кодекс на Канада, за да се позволи единичните залози, но управляващата либерална партия изрази несъгласие с всяка подобна промяна.