Pinnacle напуска словенския хазартен пазар

Новини

Лицензираният в Кюрасао и Малта, онлайн оператор за спортни залагания, Pinnacle, ни информира, че спира да предлага услугите си на пазара в Словения.

На 3 март, букмейкърът е спрял да обработва залози, направени от играчите в Словения, а освен това е предприел и действия  по затваряне на сметките на словенските клиентски. Pinnacle е изпратил кратко съобщение, за взетото решение да напусне пазара на своите играчи и маркетингови партньори, които са засегнати от тези действия.

Словенското правителство ще въведе новата си рамка за онлайн хазарта на 1 април, заменяйки своите закони за индустрия от 1995. Правителството на Словения предупреди операторите от индустрията, че няма да толерира нелицензирани услуги предназначени за потребители от страната.

Операторите продължили да предлагат услугите си в Словения след 1 април,  може да рискуват да не получат одобрение за бъдещо лицензиране в рамките на новата национална хазартна рамка. Управлението на Pinnacle не разкрива дали, операторът ще продължи да се бори за този пазар и ще се постарае да получи лиценз за онлайн хазарт в Словения.

Потвърждаването на Pinnacle за напускането на Словения, идва месец след като оператора обяви, че спира всички услуги на полския пазар за залагания, поради новия регулаторен режим, който е въведен от полското правителство.