Pinnacle напуска Полша

Новини

Pinnacle напуска Полша

Оценете новината

Онлайн оператора за спортни залагания, Pinnacle, обяви оттеглянето си от Полша в навечерието на въвеждането на новия хазартен режим в страната.

В понеделник, афилиейта за онлайн залагания Sportsbook Review (SBR) информира своите читатели, че Pinnacle (все още известен сред много хора със своето старо име Pinnacle Sports) обяви, че ще излезете на полския пазар от 1 април. Компанията посочва „регулаторните промени“ като причина за това решение.

1 април е денят, в който новия полски хазартен закон влиза в сила. Коригираният закон, който бе одобрен от парламента през декември миналата година и подписан от президента Анджей Дуда на 5 януари, е изпратен до Европейската комисия за одобрение и периода на задължително изчакване изтича на 31-ви март.

Промененият закон разширява броя на хазартните продукти, които могат да бъдат достъпни онлайн, като добави бинго, казино и покер към съществуващите спортни залагания и лотарии сайтове, въпреки че тези нови възможности ще са отговорност единствено на държавния хазартен монопол – Totalizator Sportowy.

По-важното за Pinnacle са измененията на закона, който поддържа данък върху оборота от спортни залагания в размер на 12%, за който операторите, браншовите сдружения и дори някои полски министри смятат, че поставя пазара на онлайн спортни залагания в страната в безизходно положение. Правителството обеща да разгледа въпроса с данъците в отделно законодателство, но не подаде никакви сигнали за това, кога точно ще го направи.

Pinnacle се измъкна преди страната да започне налагане домейн и платежно блокиране. С което са заплашени всички неоторизирани оператори от 1 юли.