Пенсилвания пред законопроект за борба с онлайн хазарта

Новини

По пътят на Пенсилвания към легализирането на онлайн хазарта е налице препятствие, нов законопроект е предложен в американския щат, който дефинира планове за забрана на сектора.

Подаден от държавния представител Томас Мърт, „Закон за забрана на интернет хазарта в Пенсилвания“ за първи път е представен през януари и досега има четирима съвносители.

В случай, че HB 801 успее, това ще измени щатския закон, като Съвета за хазартен контрол в  Пенсилвания, ще гарантира, че „няма да приема правилници и наредби, които позволяват каквато и да е форма на интернет хазарт“.

Законопроектът също така предвижда мерки за наказване на тези, уловени да предлагат онлайн игри за жители на щата, включително и с глоба до $ 300 за първо нарушение и глоба от $ 600 и три дни в затвора за второ нарушение, и до една година затвор и глоба от $ 2.000 за престъпления извършени за трети път.

Пенсилвания е един от многото щати, които обмислят дали да се легализира онлайн хазарта, и Pennsylvania House Gaming Oversight Committee ще проведе заседание по различните законопроекти за хазарт, които бяха представени на 28 март.

Хазартния анализатор Робърт ДеллаФайв наскоро публикува Бяла книга,в  която казва, че казината в щата могат да генерират общо $ 230 милиона приходи от онлайн хазарта по време на първата година от легализирания пазар.