Paddy Power опровергава обвиненията за шпионаж

Новини

paddy-power-betfair

Ирландският букмейкър Paddy Power Betfair (PPB) отрече, че е шпионирал ентусиасти, използващи бисквитки и социални медии, в опит да определи техния вероятен доход.

Букмейкърът опроверга твърденията, ден след като неназован източник в PPB каза пред The Irish Times, че търговците, които имат екипи за управление на риска в ирландски букмейкър, често извършват проверки на фона на социалните медии и се вглеждат в домовете на хората чрез Гъгул Карти в опит да определят вероятния им доход.

Докладът поставя спорния софтуер за проследяване, продаван от Iovation в светлината на прожекторите, тъй като той се използва за тайно събиране на информация за клиента, за да се изгради профил, който ще определи как той ще бъде третиран.

В изявление по електронната поща до Magazine eGaming Review, PPB защити своите KYC контрол и политики за търговия, като каза, че използването на бисквитки и инструменти за проследяване помага за изпълнението на нормативните изисквания.

„Подобно на много други букмейкъри, ние използваме Iovation, за да се справим с измамната дейност, нарушенията на нашите правила и условия и за целите на отговорния хазарт„, заяви говорителят на PPB. „Ние смятаме, че използването на Iovation е необходимо, за да можем да изпълним своите правни и регулаторни изисквания по сигурността, превенция на измами и пране на пари, така че да са в съответствие с насоките за защита на данните в Ирландия и Обединеното кралство.“

В същото време, Браян Чапел, основател на Justice4Punters, каза пред ирландската информационна агенция, че тракера, продаван от Iovation е легален, но букмейкърите не дават ясно обяснение за неговата употреба и го поставят на компютри без изразено съгласие.

Ако се установи, че не е ясно как е събрана и използвана информацията, PPB може да се окаже в нарушение на законите за защита на личните данни.

„Това е стандартна практика сред букмейкърите. Това е пъзел, където всяка част от получената информацията е като парче, използвано за да се получи пълна картина „, каза г-н Чапел. „Тази информация след това се използва, за да се ограничат и затворят сметки, но има и други последици. Тази информация може да бъде използвана, за да се спрат проблеми с хазарта. „