Paddy Power Betfair и 888 редуцират афилиейт програмите си в UK

Новини

Paddy Power Betfair и 888 редуцират афилиейт програмите си в UK

Оценете новината

Paddy Power Betfair и 888 редуцират афилиейт програмите си в UK

Възможностите на онлайн хазартните афилиейти,  в Обединеното кралство намаляват, тъй като операторите са подложени на натиск от повишения регулаторен надзор.

Миналата седмица афилиейт маркетинг партньорите на британския онлайн хазартен оператор 888 Holdings съобщиха, че получават имейли, които гласят, че компанията „се стреми да упражнява по-голям контрол върху трафика, генериран от Обединеното кралство.”

888 уведомиха членовете на своята афилиейт програма, че от 29 януари те „не трябва да се насочват към IP адреси в Обединеното кралство и/или лица, намиращи се в Обединеното кралство“ и 888 „вече няма да ви плаща комисионни за играчи във Великобритания.” Промяната не се отнася за играчи, които не са от Обединеното кралство или за такива от страната, с които се работи от преди тази дата.

Компанията на 888, листната в Обединеното кралство, Paddy Power Betfair, издаде подобно предупреждение, заявявайки, че се стреми да „намали броя на активните ни афилиейти„. На засегнатите партньори беше казано, че акаунтите им ще бъдат прекратени от 5 февруари.

PPB заяви, че неговият ход е подтикнат от необходимостта да се съобразят с изискванията за хазартния маркетинг в Обединеното кралство. 888 защити решението си, като заяви, че трябва да „гарантира, че ще продължим да работим регулярно и отговорно в Обединеното кралство„.

PPB одобри нови правила за афилиейтите си през септември, след като британската агенция за рекламни стандарти (ASA) наказа онлайн афилиейт за „социално безотговорно“ промоционално съдържание. Миналата седмица Комисията по хазарта в Обединеното кралство разкри плановете си да накара операторите да носят пряка отговорност за съдържанието, създадено от техните афилиейт партньори.

888 вече е в „лошите книги” на UKGC  след като август миналата година позволи на хиляди клиенти, които са се самоизключили, да продължат да залагат на сайта. 888 е също така сред компаниите, които са си партнирали с афилиейта  на ASA, който бе наказан през септември миналата година.

Подобни промени са налице и при други компании.

PPB и 888 са част от нарастващата тенденция сред онлайн операторите в Обединеното кралство. През септември миналата година Sky Betting & Gaming прекрати партньорската си програма поради „променящите се регулаторни изисквания“ на вътрешния пазар.

Междувременно сайтовете за хазартни игри на Mansion Group ребрандира своята iAffiliates програма под новия патент Mansion Affiliates. Промяната се дължи на желанието на компанията да постигне по-унифицирано присъствие на бранда.