Основен букмейкър в Лас Вегас обвинен в измама на клиентите

Основен букмейкър в Лас Вегас обвинен в измама на клиентите

Оценете новината

sud_court_260815

Бордът на директорите на щатския регулаторен орган на хазарта в Невада подаде жалба срещу един от водещите букмейкъри в щата, в която се твърди, че заподозряната компания е лъгала своите клиенти в периода между 2011 и 2015 г. – и е знаела, че това се случва. Според регулатора, букмейкърът не е изплащал печалбите в пълен размер.

Компанията  CG Technology е обвинена в това, че не е изплатила около $700,000 от повече от 20,000 печеливши залога по време на този период. В документа на регулатора също така се казва, че компанията е надплатила около $100,000 на 11 000 печеливши залога.

Регулаторът на Невада заяви, че CG Technology има „сериозни и съществени пропуски“ в своята букмейкърска система. Поведението на компанията „пряко и отрицателно вреди на репутацията на Невада, репутацията на игралната индустрия и доверието към нея на обществото, че игрите се провеждат честно“, се казва в жалбата.

Според властите, CG Technology са започнали да предприемат необходимите стъпки, за да се идентифицират всички неправилно платени залози, чак след като регулаторът е започнал да разследва. А самият регулатор е станал наясно с проблема, след като са били сигнализирани от играчите.

Все пак стана ясно, че залагащите, които са забелязали, че печалбата им не е изплатена в пълен размер, са получили разликата от букмейкъра, но от CG Technology не са направили опит да платят на залагащите, които не са забелязали, че са били излъгани.

Освен това, CG Technology са знаели как да коригират проблема още през 2012 г., но не са го направили „поради бизнес и/или финансови цели“.

CG Technology предлага спортни залагания в M Resort, Hard Rock, Tropicana, Cosmopolitan, Silverton, Venetian и Palms. CG Technology контролира повече от една четвърт от пазара на спортните залагания в Невада.

Шатът Невада ще наложи наказание на букмейкъра от по $100,000 за всяко едно от шестте обвинения в жалбата, както и е възможно да предприеме дисциплинарни действия срещу лиценза на CG Technology.

През миналата година, букмейкърските къщи в Невада приеха $4,2 млрд. в спортни залози, което е рекорд за щата. За първи път сумата премина границата от $4 млн. Букмейкърите в Невада са спечелили 5,47 процента от тези залози. Това прави $231,8 млн. в печалба за годината, което също е рекордна сума.

Очаква се общата сума на залозите през тази година да доближи $5 млрд.