Онлайн залозите в Сингапур ще бъдат позволени съвсем скоро

Новини

article-1289194-0a28eefa000005dc-393_964x447

Singapore Pools не го направи навреме за Евро 2016, но съвсем скоро държавната лотарийна компания ще бъде в състояние да предложи на клиентите си онлайн услуги.

В действителност, лотарийния оператор, заедно с Singapore Turf Club се подготвят, най-рано в средата на октомври, да пуснат онлайн услугите си. Според местните медии, двата лотарийни оператора в момента правят окончателни тестове на своите онлайн платформи за залагания, а освен това изготвят съвети за персонала и клиентите, с надеждата до края на октомври да са в пълно съответствие със закона.

Законът за хазарта, приет през февруари 2015 г., гласи, че онлайн хазарта в Сингапур е забранен с изключение на сайтовете, които предоставят голяма част от постъпленията си за благотворителни и други социални каузи. Singapore Pools и Singapore Turf Club са организации с нестопанска цел, работещи под опеката на Министерството на финансите, като част от доходите им са предназначени за благотворителни и социални цели.

От министерството на вътрешните работи заявиха, че в момента работят по становищата си за „оценката на заявленията“ на двата оператора.

А зелена светлина от правителството ще позволи на двата оператора, за да се потопят в онлайн залаганията.

Освен 4D и Тото, Singapore Pools предлага и възможности за залагания върху футболните и моторните спортове, докато Singapore Turf Club предлага  залози на конни надбягвания.

Singapore Pools имаше за план а пусне сайта си на 10 юни, точно за началото на Евро 2016, не той не се осъществи. Настоящият сайт на компанията позволява на ентусиастите да проверят коефициентите на различни събития, но не и да направят залози върху тях, такива могат да бъдат направени само по телефона или в пунктовете за продажба на дребно. Новият сайт ще позволи на клиентите да правят залозите си направо онлайн.