Онлайн хазарта в Сингпур ще е факт в следващите два месеца

Новини

Онлайн хазарта в Сингпур ще е факт в следващите два месеца

Оценете новината

spore-online-gambling

Правителството на Сингапур направи важно изявление във връзка с онлайн хазартната индустрия в четвъртък: дистанционният хазарт ще бъде по-достъпен, а за онлайн спортните залагания ще бъдат определени ограничения, и те ще се извършват при „строго контролирани условия”.

Singapore Pools и Singapore Turf Club ще бъдат тези, които първи ще се възползват. Те имат изключителното разрешение, според което са освободени от блокирането на достъпа до онлайн хазартни сайтове, както и от пречките, пред които са изправени онлайн плащания към тях.

Singapore Pools и Singapore Turf Club ще стартират онлайн хазартните си услуги в рамките на следващите два месеца.

Една от многото уговори обаче е, че те няма да могат да предлагат покер или казино игри. А ако нарушат някоя от тях, ще трябва да заплатят солидни глоби от порядъка на SG$1 милиона (£565,000).

Министерството на вътрешните работи, заяви: „Докато режимът ни на блокиране е един от най-подробните в света.. не е честно дистанционният хазарт да бъде премахнат напълно.  Пълната забрана само ще засили незаконния такъв, който е труден за откриване.”

Министерството оприличи новата си позиция с тази на Хонконг и Норвегия. Дали това решение на правителството ще доведе до по-нататъшно смекчаване на политиката от страна на регулатора е въпрос, който си задават много оператори.