Онлайн букмейкърът Pinnacle отряза австралийски клиенти

Новини

Онлайн букмейкърът Pinnacle отряза австралийски клиенти

Оценете новината

Онлайн букмейкърът Pinnacle отряза австралийски клиенти

Онлайн букмейкърът Pinnacle е ограничил достъпа на австралийските комарджии до сайта поради все още необясними причини.

 

В понеделник австралийските клиенти на Pinnacle, лицензиран от Кюрасао и Малта, съобщиха, че получават имейли, с които ги информират, че компанията е „неспособна да предлага услуги във вашата юрисдикция след 12 март 2018 г.„. Pinnacle се извини за неудобството, но не даде обяснение за своето решение.

Веднага влизайки в сила, австралийските играчи на Pinnacle са загубили възможността да правят нови депозити или нови залози. Всички предстоящи залози бяха анулирани, а заложените суми бяха върнати в клиентските сметки. Сайтът е дал срок на клиентите си в Австралия до 20 април, за да изтеглят средствата си.

Австралия преследва нарушителите

Pinnacle няма австралийски лиценз за онлайн спортни залагания, както се изисква от изменения Закон за интерактивните хазартни игри. През август австралийският орган за комуникации и медии (ACMA) обяви, че е идентифицирал 19 случая на международно лицензирани оператори за онлайн хазартни игри, които продължават да обслужват местни играчи без австралийски лиценз.

ACMA заяви, че е „успешно ангажирана“ с нарушителите и че редица такива са се съгласили да прекратят достъпа до австралийските си клиенти. ACMA отказа да назове някой от тези целеви оператори по име.

Промени в Pinnacle през годините

Pinnacle е напуснал и други новорегулирани пазари през последните години, включително Полша, въпреки че в този случай сайтът напусна пазара преди влизането в сила на новите ограничения. Австралийският случай се различава в това, че новите правила влязоха в сила миналата година, което доведе много изтъкнати оператори да напуснат, преди крайния срок.

През 2014 г. компанията промени собствеността си, а новите собственици и главния изпълнителен директор, Париж Смит, предприеха стратегия за насочване на операциите на регулираните пазари, най-вече към тези, за които се установи, че регулаторните и данъчните задължения са примамливи (за разлика от Полша и 12% оборот на залози).

Pinnacle кандидатства за лиценз от Комисията за хазартни игри в Обединеното кралство (UKGC), който резултат все още се очаква. UKGC закъснява с много по-строг надзор над своите онлайн лицензополучатели, а Pinnacle изглежда няма никакви шансове, тъй като австралийските операции биха усложнили неговото упражняване на законния достъп до пазара в Обединеното кралство.