Обявиха промени в „German Interstate Treaty of Gambling 2012”

Новини

dsvw-1

Всички германски области подписаха споразумение за промяна на настоящото законодателство по отношение на онлайн хазарта и спортните залози в страната.

Няколко дни след като William Hill и bet-at-home бяха приети за членове на German Betting Association (DSWV), Германия продължава да запълва световните хазартни новини с наскоро обявените промени в националната стратегия за онлайн хазарта и спортните залагания. Всички немски области подписаха споразумение за необходимата промяна на Закона за хазарта от 2012, което се разглежда като пречка пред развитието на сектора на онлайн хазарта и спортните залагания.

Германия се бори срещу монопола в областта на сектора

Споразумението между областите предлага новата регулация да се прави в предстоящ период, която да бъде в съответствие със законите на бизнеса и конкуренцията на Европейския съюз, за разлика от така наречения немски “Interstate Treaty on Gambling 2012” (ISTG). Въпреки че ISTG позволява частни доставчици да приемат спортни залози (включително тези, поставени онлайн) и включва допълнителни разпоредби, които действат за по-нататъшно либерализиране на германската хазартна индустрия (особено по отношение на лотариите), тя все още предвижда общ държавен монопол за хазартни игри и обща забрана на онлайн хазарта.

Доволен от инициативата Матиас Дам, президент на Немската хазартна асоциация, твърди че „с въвеждането на истинска система за разрешаване, най-накрая може да се установи правна сигурност.“ Както онлайн хазартните сайтове в Германия, се съгласи Дам, подчертаха, че целта за по-либерален монопола за залагания в Европа не трябва да бъде спряна само временно, а напълно премахната. „В предстоящия месец голяма част от процедурата по отношение на динамиката на промените ще бъде обява.”