Новият закон за хазарта в Антигуа може да влоши положението

Новини

 

Правителството на Антигуа предложи промени в хазартните закони, включително изменения в лицензирането на онлайн казината и в данъчното облагане.

Физическите места за хазарт са под фокуса на „Закона за хазарта от 2016“, но Interactive Gaming and Wagering Regulations of 2007 ще бъде прикрепен към него, пейзажа за онлайн казината също ще се промени. Целта на правителството е да се създаде по-прозрачна регулаторна рамка, както за наземния, така и за онлайн хазарта в Антигуа. Според хазартните новини в държавата, закона ще бъде на разположение на Gambling Authority Division, за да наблюдава и издава лицензи за хазарт в страната.

Лицензиране на онлайн казино и данъчно облагане

Законът ще въведе нова система за данъчно облагане на хазарта, с цел да се насърчат лицензираните оператори да наемат работна сила от Антигуа. Фирми с по-малко от четири местни служители ще бъдат облагани с 5% данък върху брутния им приходи от игри. А операторите с 5 до 30 местни служители ще плащат 4,5%, тези с 30-100 местен персонал ще плащат 3,5%, а тези с повече от 100 – 2,5%.

Целта на правителството е да се привлекат повече оператори за увеличаване на приходите и да се създадат нови работни места. Хазартни експерти казват, че предложените промени ще имат обратен ефект, тъй като други юрисдикции имат по-привлекателни условия за онлайн хазарт. Например, данъчния таван в Малта е $495 000, което е с $255 000 по-малко от този в Антигуа.