Норвегия – Швеция

Норвегия – Швеция

Оценете новината

Норвегия посреща Швеция във вторник в приятелска среща в Осло. Двубоят е от 20:45 часа българско време като гостите ще се надяват да продължат победната си серия.

Норвегия успя да спечели точки за втори път в квалификационната кампания за Мондиал 2018 в събота, когато направи 1:1 с Чехия на собствен терен, слагайки край на серията от две поредни поражения. В момента те са на пето място в квалификационната си група, като зад тях е само футболното джудже Сан Марино и вече цели девет пункта ги делят от потенциалното място на плейофите, на което се намира Северна Ирландия. Сега вниманието на Норвегия се насочва към приятелския сблъсък срещу Швеция. Със сигурност те биха искали да сложат край на дългата си серия без победа и да добият увереност преди двубоя срещу Азербайджан през август, но те загубиха шест от последните си осем мача и успяха да победят единствено Сан Марино.

Швеция, от друга страна, в момента се намира във фантастична форма. Много специалисти прогнозираха, че те ще имат трудни мигове без Златан Ибрахимович, но в петък те спечелиха с 2:1 у дома срещу Франция, за да запишат четвърта поредна победа. „Тре конур“ има седем победи от десетте си мача, откакто Ибрахимович се оттегли. Победата срещу Франция ги издигна на върха в квалификационната група на Мондиал 2018, като те имат равен брой точки с „петлите“ и три повече от Холандия. На чужд терен Швеция играе стабилно, след като спечели три от четирите си срещи, което включва и успех срещу победителите на Евро 2016 Португалия.

Повечето от успехите на Швеция дойдоха през втората половина на двубоите им. Гостите вкараха след почивката във всяка от последните си четири визити, докато  Норвегия допусна гол в четири от последните си пет мача у дома през вторите 45 минути. Затова ние ще подкрепим шведите да вкарат през второто полувреме на срещата.

Прогноза: Швеция да отбележи през второто полувреме
Коефициент: 1.80
Позната футболна прогноза