Ниски коефициенти = Скрита загуба

Ниски коефициенти = Скрита загуба

5 (100%) 1 вот[а]

Има много критерии за професионални залагания и един от най-важните критерии е да се изберат най-добрите налични коефициенти. Наистина ли това е толкова важно, колкото казват? Продължете да четете, за да разберете.

Всички ние живеем в страна, където има само един местен букмейкър с физически пунктове. Всички знаем, че местният букмейкър предлага много ниски коефициенти. Нека да направим едно сравнение на няколко произволни мача от кръга в английското първенство. Имайте предвид, че това не са изключения – при останалите мачове ситуацията е същата. По-долу, използваме официалните коефициенти на два букмейкъра. Единият от тях е нашият местен букмейкър, другият е букмейкър в интернет.

Оферта на местния букмейкър:

Астън Вила – Челси 5.00 3.30 1.40

Ливърпул – Тотнъм 2.20 2.85 2.50

Ман Ютд – Евертън 1.85 2.90 3.15

Оферта на онлайн букмейкъра:

Астън Вила – Челси 6.00 4.00 1.50

Ливърпул – Тотнъм 2.50 3.25 2.80

Ман Ютд – Евертън 2.10 3.30 3.40

Виждате колко огромна е разликата между коефициентите на офлайн букмейкъра и на онлайн колегите му. А дори и не сме избрали онлайн букмейкъра с най-високите коефициенти. Дори и да преценим, че коефициентите в онлайн букмейкъра не са достатъчно добри в сравнение с конкуренцията, лесно може да се види, че залагането в местния букмейкър е абсолютно безсмислено и пълна лудост. Не си губете времето и парите във физическия букмейкър.

Ясно е, че залагането в офлайн букмейкър е напълно необосновано и няма никакъв смисъл от него. Но и в различните онлайн букмейкъри има разлика в коефициентите, която в дългосрочен план може да е равностойна на доста голяма парична сума. Нека да дадем още един пример между два онлайн букмейкъра.

Играч А – Играч А винаги залага на мачове от НБА и използва букмейкър, който предлага коефициент 1.91 за Под/Над залози. Той има 1000 лв. стартов баланс и залага по 50 лв. на всяка игра. Накрая, той е регистрирал 52 познати мача и 48 непознати. Като имаме предвид коефициента, можем да пресметнем крайния му баланс:

 • Стартова банка: 1000 лв.
 • Общо заложена сума: 5000 лв.
 • Спечелени: 4966 лв.
 • Печалба: -34 лв.
 • Краен размер на банката: 966 лв.
 • Ситуация: -%3.7

Играч Б – Е, този играч е малко по-интелигентен и избира букмейкър, който предлага коефициент 1.934 за същите залози. Той има същите начални условия – стартов баланс от 1000 лв. и в края на сезона има 52 познати мача и 48 непознати. Като имаме предвид коефициента, отново правим същото изчисление:

 • Стартова банка: 1000 лв.
 • Общо заложена сума: 5000 лв.
 • Спечелени: 5028 лв.
 • Печалба: 28 лв.
 • Краен размер на банката: 1028 лв.
 • Ситуация: +%2.8

Виждате, че вторият играч е излязъл на печалба, докато първият е загубил 3,7 процента от баланса си. Има голяма разлика между двамата играчи. 6,5 процента разлика между двете сметки, които имат една и съща успеваемост на прогнозите! Това е наистина много за само 100 залога.

Замислете се ако залагате по 5-6 такива мача на ден колко много пари ще изгубите в дългосрочен план, само защото сте избрали букмейкър с по-ниски коефициенти в сравнение с пазара.

Ние ви препоръчваме да имате няколко акаунта в различни букмейкъри. Понякога букмейкърите предлагат много различни коефициенти. Ако играете само в един букмейкър, дори и той да е от най-добрите, ще ви се случва никак не рядко да дава за вашата прогноза много нисък коефициент, за сметка на този за обратния залог. В друг ситуацията ще е коренно противоположна – за вашата прогноза коефициента ще е добър, а за обратния залог ще е нисък. Ако играете само в един букмейкър, ще ви е много трудно да излезете на печалба.