Нидерландия срещу Канада | 06.06.2024

Нидерландия срещу Канада | 06.06.2024

Нидерландия срещу Канада: Предварителен преглед и прогноза

Националните селекции на Нидерландия и Канада се срещат за приятелски мач. Двубоят ще се играе в четвъртък вечер от 21:45 ч. наше време в Ротердам.

Ндидерландия води своята подготовка за Евро 2024, като в нейното начало има приятелски мач срещу Канада в четвъртък вечерта. „Лалетата“ ще се стремят към вдигаща морала победа срещу участниците в Световното първенство през 2022 г., след като завършиха международната пауза през март с разочарование. Роналд Куман се подготвя да поведе Холандия в още един турнир, целяйки да сложи край на 36-годишното им чакане за голям трофей.

Нидерландия беше в поредица от четири победи в началото на годината, отбелязвайки 12 гола срещу Гърция, Република Ирландия, Гибралтар и Шотландия, без да допусне попадение. Инерцията им обаче беше спряна от загубата с 1:2 от Германия, подчертавайки необходимостта от подобрения, за да се справи в предизвикателна група на Евро 2024. Нидерландците ще се изправят срещу Франция, Австрия и Полша в турнира, което прави предстоящите приятелски мачове срещу Канада и Исландия решаващи за изграждането на увереност. Роналд Куман вече избра своя състав от 26 играчи за турнира, намалявайки натиска върху футболистите, които се стремят да си осигурят място в стартовия състав.

Нидерландия и Канада не са се изправяли един срещу друг от три десетилетия, като последната им среща през 1994 г. завърши с победа с 3:0 за холандците в Торонто. Оттогава Канада се разви значително, след като участва на Световното първенство през 2022 г. Въпреки шестте победи в 12 мача оттогава, Канада се бори да постигне забележителни победи и претърпя загуба с дузпи от САЩ на четвъртфиналите на Голд Къп. Бившият старши треньор на Лийдс Юнайтед Джеси Марш сега води Канада, като се стреми да възстанови репутацията си, а същевременно поддържа конкурентоспособността на Канада на международната сцена.

Факти преди мача     

  • Двете нации са се изправяли само веднъж досега, през 1994 г., когато Нидерландия спечели с 3:0
  • Канада ще отбележи за първи път срещу Холандия, ако намери мрежата четвъртък
  • „Лалетата“ успяха да запазят четири чисти мрежи в последните си пет международни мача на всички фронтове
  • За последно Канада запази суха мрежа на международно ниво през юли 2023 г. срещу Гватемала

Нидерландия срещу Канада: Прогноза

Нидерландците ще се стремят да се върнат към победите след загубата от Германия. Вероятно Канада ще се зашитава добре и ще има играчи, които могат да наранят доста бавната защита на „лалетата“. Въпреки това, домакините имат надмощие, когато става дума за качество и тази сила в дълбочината на състава трябва да им донесе победата.

Прогноза: 1