NFL се противопоставя на легализирането на спортните залагания в САЩ

Новини

NFL се противопоставя на легализирането на спортните залагания в САЩ

Оценете новината

Роджър Гоодел, комисар на НФЛ, е потвърдил, че американската футболна лига е „силно“ против легализирането на спортни залагания в САЩ.

Невада е единствения щат, в който спортните залагания са законни, а през миналия месец бе оповестен рекорден брой залагания на 2017 Super Bowl събитието на НФЛ.

Въпреки това, проучванията показват, че незаконните залагания редовно се ширят в цялата страна, като ентусиастите залагат чрез нерегламентирани оператори.

Редица щати тази година въведоха законопроекти в опит да узаконят спортните залагания, включително Ню Джърси, Ню Йорк, Мичиган и Южна Каролина са сред тези, които ще стартират кампании за промяна на закона в съответните им юрисдикции.

Въпреки това, Гоодел каза, че по-широкия регламент би могъл да застраши почтеността на НФЛ и той би желал сегашната система да остане на мястото си.

“ Ние продължаваме да се противопоставяме категорично на легализираните на спортния хазарт“, каза Гоодел пред медиите на неотдавнашна среща на пресата във Финикс, Аризона в САЩ.

„Почтеността на нашата игра е No.1; ние няма да правим компромиси с това.”

„Това е голям риск за нас; Мисля, че трябва да се уверим, че всички ще останем фокусирани върху гарантирането на пълно доверие, че това, което виждате на терена не се влияе от никакви външни фактори. „