Neteller и Skrill прекратяват хазартните транзакции в Бразилия

Новини

Neteller и Skrill прекратяват хазартните транзакции в Бразилия

Бразилските онлайн комарджии са изправени пред криза, след като методите за разплащания Neteller и Skrill обявиха, че вече няма да съпортват бразилците, за да депозират в хазартни продукти.

В сряда бразилските комарджии съобщиха, че получават известия по имейл от Neteller, който ги информира, че дружеството „няма да обработва вече депозитите на граждани от Бразилия за хазартни търговци“, обявлението ще влезе в сила от 21 февруари. Клиентите на Skrill съобщават, че получават подобно съобщение.

Клиентите ще трябва до 28 февруари да изтеглят средства от сайтове за онлайн хазарт в своите сметки в Neteller / Skrill. Дружествата се извиниха за неудобството и казаха, че в друго отношение сметките на клиентите няма да бъдат засегнати.

Не е ясно какъв вид натиск може да постави бразилският правоприлагащ орган върху Neteller и Skrill, които са собственост на Paysafe Group (преди това Optimal Payments). Paysafe постоянно намалява връзките си с онлайн хазартни игри през последните години, тъй като правителствата се опитват да наложат ограничения за това как гражданите могат да похарчат парите си.

Какво се случва с хазартния пазар в Бразилия?

Бразилия е в процес на либерализиране на пазара на хазартни игри, който вероятно ще включва някаква форма на законен онлайн хазарт, въпреки че двата законопроекта, които се конкурират за вниманието на законодателите, предвиждат различни онлайн сценарии.

Тази седмица бразилският сенат публикува резултатите от онлайн анкета, според която 86% от общо 2 672 анкетирани подкрепят легализирането на онлайн хазарта. Почти две трети от респондентите заявиха, че легализирането ще е от полза само за страната, в сравнение с едва 12%, които смятаха, че това би било негативно.

Докато бразилските играчи изразяват тревога и объркване относно оттеглянето на разплащателните опции за хазарт Neteller / Skrill, ние се чувстваме задължени да им припомним, че Bitcoin BCH остава солидна и надеждна възможност за финансиране на онлайн хазартни сметки.