НБА спъва DFS доставчиците в САЩ, за да подпише сделка с Playon

Новини

Националната баскетболна асоциация (НБА) се съгласи на сделка с британския DFS оператор Playon, спъвайки базираните в САЩ доставчици FanDuel и DraftKings.

Съгласно условията на споразумението Playon ще се превърне в официален дейли фентъзи доставчик на НБА на европейските, латиноамериканските и азиатските пазари.

Тази сделка идва въпреки съществуващо партньорство и дялово участие на НБА във FanDuel, водещо име на DFS пазара в САЩ.

Салваторе ЛаРока, НБА председател на глобалните партньорства днес заяви: „Партньорството ни с Playon ни дава възможност за задълбочаване на нашата ангажираност с международната публика, както и за въвеждане на тези фенове по-близо до играта“.

Надяваме се, че сделката ще позволи на НБА да изгради своята разрастваща световна популярност и да може да се разшири в DFS пазарите с по-ясни регулаторни структури, отколкото в САЩ, където за всеки щат е нает специфичен подход към регулирането.”

Килиан Джоунс, основател и главен изпълнителен директор на Playon заяви днес: „Нашият подход към регулирането се съчетава добре със спортни организации. Ние ще работим само, когато регулаторната рамка е добре установена и много ясна“, каза той. „Където няма въпроси или неяснота около регулирането или лицензирането – което дава на хората спокойствие“.

Playon в момента предлага DFS състезания в повече от 100 страни, а само приема залози с реални пари от Великобритания, Ирландия и Австралия, където е лицензиран да го прави.

Джоунс каза: „Глобалния обхват на НБА и дневния турнирен график го прави идеален избор за всеки дейли фентъзи оператор. Очакваме с нетърпение да работим в тясно сътрудничество с НБА, за да предоставим иновативни спортни развлечения на баскетболните фенове по целия свят“.

В началото на НБА плейофите през 2017, DFS състезания ще бъдат на разположение на феновете в пазари като Германия, Великобритания, Италия, Франция и Испания в Европа; Бразилия, Аржентина и Мексико и Австралия, Япония и Филипините в Азия.

Предпочитанията и външния вид на всяко състезание ще бъдат специално приспособени към езика и културните потребности на съответния регион.