НБА сключи сделки със Sportradar и Second Spectrum

Новини

nba

Националната баскетболна асоциация подписа сделка със спортния анализатор Sportradar, това е още един знак, че лигата желае да се присъедини към бизнеса със спортните залози.

Миналият месец се разпространи мълвата, че НБА е близо до приключване на сделка за $250 милиона със Sportradar, а конкурентната фирма Second Spectrum ще доставя на лигата официални данни за операторите за спортни залагания.

В четвъртък лигата потвърди сделките. Започвайки със сезон 2016-17, Sportradar ще доставя в реално време НБА статистики, както и такива за WNBA и D-League, на клиентите в над 80 страни.

Подаването на данни от Sportradar ще бъде на разположение на игралните оператори извън САЩ , където хазарта е законен. НБА ще разчита на честността на Sportradar, която следи над 550 игрални оператори по целия свят за признаци на съмнителни дейности.

Second Spectrum е определен като официален доставчик на оптично проследяване за НБА. Компанията ще инсталира системи за проследяване на играчи във всички НБА арени  този сезон, за да получава всякакъв вид статистика за играчите за сезон 2017-18.

Връзките между НБА и Sportradar са вече добре установени, тъй като инвестиции в американското подразделение на компанията  са направени от собствениците на НБА, Майкъл Джордан, Марк кубински и Тед Леонсис.

Sportradar вече подписа сделки за данни и други големи американски лиги, включително NFL и NHL.