Най-хазартната нация е австралийската

Новини

Най-хазартната нация е австралийската

Оценете новината

Според скорошен доклад от консултантската фирма H2 Gambling Capital, най-голямата хазартна нация в света е австралийската.

Австралия е известна с много неща, като например с невероятни плажове и кенгура. Наскоро обаче, те започнаха да си печелят име на основна хазартна страна. Нов доклад на консултантската фирма H2 Gambling Capital заяви, че Австралия е най-голямата хазартна нация в света.

Според този австралийски хазартен доклад, средно възрастен човек тук е губел по $ 990 на хазарт през 2016 г. Тази цифра е далеч по-висока в сравнение с всяка друга нация. На второ място е Сингапур, където средно възрастен губи около $ 630. Игралните автомати, или pokies като те са известни в Австралия, са основният виновник за тези загуби от хазарт.

Слот машините са разпръснати из цялата страна. Има 197,000 работещи слот машини, по една за всеки 114 души. Повечето райони в Австралия позволяват тези машини да се използват в барове и клубове. Няма никакво съмнение, че австралийците обичат да залагат, но дали игралните автомати са наистина най-добрият вариант?

Наземните слот машини, които са разпръснати из Австралия са създали проблем с пристрастяването на не малко хора, но всъщност са се появи, за да се ходи някъде. Това не е единствената хазартна опция тук, обаче. Има редица невероятни онлайн букмейкърски къщи в Австралия, както и онлайн казина.