Мъж е осъден за измама и рекет с фалшив букмейкър

Новини

Бившият агитатор за спортни залагания, Адам Майер, е осъден на осем години затвор за участието му в изнудване на стойност $ 45,3 милиона над един от бившите си клиенти за залагания.

В петък, съдия Лин Аделман от щатски окръжен съд, осъди Майер на осем години затвор, които ще бъдат последвани от три години под наблюдение. 44-годишният Майер, който за първи път е арестуван през 2014 г. и е бил в затвора до април 2015, след тест за наркотици, се съгласи да се признае за виновен през миналата година за шест углавни престъпления, включително изнудване и рекет.

Майер източи общо $ 45,3 милиона от Гари Садоф, богат бизнесмен от Уисконсин, който е клиент на Real Money Sports рекламни услуги, собственост на Майер. Майер стана толкова зависими от вземането на пари, че той измисли фалшив букмейкър, където имаше и  съучастник – Рей Батиста, който опря пистолет в главата на Садоф и го заплаши, че ще го убие, ако не плати милиони повече за покриване на измислени дългове от комар.

Садоф, който даде на Майер $ 9,8 милиона след инцидента с пистолета, е изпратил писмо до съдия Аделман обяснявайки, че „действах така, за да защитя най-близките си.“

Екипът по защитата на Майер спореше за присъда от не повече от пет години, докато прокурорите обещаха, че няма да дадат повече от 12 години. Батиста, който се призна за виновен за углавни престъпления от миналата година, беше осъден на четири години затвор през януари.

Защитата на Майер се опря на фактите, че клиентът им е пристрастен към наркотиците и хазарта, и има проблеми с психичното здраве, които се изразяват в раздвоение на личността.

Защитата на Майер също така заяви, че клиентът им е действал като доносник за щатски и федерални правоохранителни органи, насочени към международно лицензирани оператори на онлайн спортни залагания.