Монополът на игрите в Унгария бележи ръст благодарение на спортните залагания

Монополът на игрите в Унгария бележи ръст благодарение на спортните залагания

Оценете новината

Монополът на игрите в Унгария бележи ръст благодарение на спортните залагания

Унгарският държавен монопол за хазартни игри все повече разчита на спортните залагания и онлайн каналите за по-голямата част от приходите си.

Тази седмица местните медии съобщиха, че контролираният от унгарското правителство монополист за залагания Szerencsejáték Zrt е съобщил, че продажбите му през цялата година се очаква да достигнат около HUF462 млрд. (около $1,83 млрд.), което число е с около 10% по-високо от това за 2016 година.

Делът на спортните залагания в продажбите на Szerencsejáték през миналата година се увеличи с един пункт до 45%, благодарение на нарастващата популярност на залозите на живо чрез новото мобилно приложение Tippmix Radar на оператора.

Szerencsejáték възнамерява да се възползва от привлекателността на залозите на живо, като добави над 50 нови пазара за залагания, по-специално на предстоящите Зимни олимпийски игри през 2018 г. в Сеул. Тази година ще видим и залозите на живо да станат достъпни 24 часа в денонощието за първи път.

Печалбите от спортни залози бяха загуба за лотариите, тъй като продажби за лотарийни игри през 2017 намаляха с два пункта до 34% от общия пакет на приходите на Szerencsejáték, докато продажбите на стандартни билети скочиха с една точка до 21%. Szerencsejáték възнамерява да запази продажбите си на лотария, като въведе нови продукти на всеки два месеца.

Интерактивните канали за продажби – настолни, мобилни, банкомати – съставляват 14% от продажбите на Szerencsejáték през 2017 г., с две пункта по-високи от 2016 г.

Нетният годишен принос на оператора за държавната хазна се очаква да нарасне с 10% до над HUF80 млрд. ($ 318 млн.). Следователно не е изненадващо да разберем желанието на унгарското правителство да защити този поток от приходи от международни посредници, независимо дали тези протекционистки усилия се смятат за незаконни.

Изменения в закона за харат има, но те затягат режима още повече.

Миналия месец унгарското правителство публикува изменения в законодателството си в областта на хазарта, което допълнително ще затегне положението за международно лицензираните онлайн хазартни оператори, които продължават да обслужват унгарските играчи без разрешение от местното правителство.

Сред тези нови изменения са изискванията за местни финансови институции да преустановят обработката на плащания – независимо дали са прехвърлени чрез банкови преводи, кредитни карти или онлайн платформи – към и от неразрешени сайтове за хазарт.

Новите ограничения бяха изпратени на Европейската комисия за одобрение. Като изключим малко вероятната намеса на EC, периодът изтича на 16 март.