Може ли Lottoland да пробие британския лотариен монопол?

Новини

Може ли Lottoland да пробие британския лотариен монопол?

Оценете новината

Правителството на Обединеното кралство наскоро обяви стартирането на открита консултация за забрана на залаганията върху небританския EuroMillions тираж, как изглежда лотарийния пейзаж за оператори като Lottoland?

Лотарийната компания за залагания иска да разшири дейността си в Германия и вече излезе срещу опозицията на част от управляващите. Въпреки това тя остава положително настроена по отношение на своята перспектива и е ясно, че частни фирми могат да се придържат към лотарийните разпоредби, така както и държавните лотарийни франчайзи.

Междувременно във Великобритания, Camelot заяви, че Lottoland могат да си позволят да предлагат по-евтини билети, защото те не допринасят за възможно най-много благотворителни каузи и социални проекти, но Lottoland заяви, че ако спечели кандидатурата си и започне да предлага лотария в Германия ще започне да отделя процент за благотворителност, както се изисква от правителството.

Изборът на клиента е друг ключов аргумент и Lottoland каза, че клиентите трябва да могат да избират между различни лотарийни продукти в Обединеното кралство. За да се поставят нещата в перспектива, Lottoland добави, че пазарния им дял в Обединеното кралство от продажбите от EuroMillions е по-малко от 0,1% от общия оборот на Camelot, който е 80%, генерирани от продажбите на дребно, както и че той не отбелязва участието на Camelot в някои добри каузи по значителен начин.