Милан – Университатя

Футболни прогнози

Милан – Университатя

Оценете новината

Милан – Университатя

Милан посреща Университатя Крайова в мач реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят е днес от 21:45 часа на „Сан Сиро“ в Милано.

След като спечелиха далеч от дома в първия мач, Милан ще бъде много уверен, че ще довърши противника пред собствените си фенове и ще продължи на плейофите. Италианският тим се справи добре в първия си официален мач в Румъния, като отбеляза важен гол и не допусна попадение. Тимът на Университатя през повечето време от мача изглеждаше неспособен да застраши вратата на „росонерите“ и за тях ще бъде много трудно да вкарат на „Сан Сиро“.

Подобно на миналата седмица, Милан отново може да запише минимален успех. Както споменахме по-горе, румънският тим не беше в състояние сериозно да заплаши вратата на Милан като единственият им реален шанс за гол бе след неразбирателство в отбраната на съперника. След като има гол аванс, Милан може да си позволи да играе леко предпазливо. Те със сигурност ще искат да добавят още попадения, но пък авансът им им ги кара да бъдат по-дисциплинирани, за да се уверят, че противниците им няма да ги изненадат на контра-атака. Докато тимът на Университатя търси начин да вкара гол, със сигурност пред тима на Винченцо Монтела ще се открият шансове за попадение.

Трябва да се отбележи, че тимът на Милан е имал цяла седмица почивка от първия мач, докато румънският клуб игра в неделя. Включете тази допълнителна игра с факта, че те трябва да пътуват до Италия преди това, така че гостите ще бъдат по-изморени отколкото миналата седмица. Надали в тази среща ще видим нещо различно от победа за „росонерите“, а същевременно с това е много вероятно да запазят суха мрежа.

Прогноза: Милан да спечели на нула
Коефициент: 1.72
Позната футболна прогноза