Мартин Демикелис глобен за нарушаване на правилата за залаганията

Мартин Демикелис глобен за нарушаване на правилата за залаганията

Оценете новината

martin demikelisЗащитникът на Манчестър Сити Мартин Демикелис бе глобен с повече от £22,000 и бе предупреден за бъдещето си поведение. Играчът можеше да получи и по-тежко наказание като наказание за известен период от време, но остана само с парична глоба след като се съгласи с решението на ФА.

 

35-годишният аржентински национал е нарушил правило Е8 на ФА. Става въпрос за 28 залози на мачове в периода между 22 януари и 15 февруари тази година.

 

Въпреки това, според източници на английските медии, Демикелис не е заподозрян по никакъв начин в уреждане на мачове или в залагания на игри, в които е участвал неговия отбор.

 

Намаляващо вината обстоятелство е, че нарушенията не са свързани с никакви мачове, върху които 35-годишният играч е можел да окаже някакво влияние. В противен случай, наказанието щеше да бъде много по-голямо и спокойно можеше да приключи футболната му кариера.

 

Демикелис не е първият футболист от Висшата лига, който е обвинен в нарушаване на правилата за залагане.

 

Крилото на Нюкасъл Андрос Таунсенд, тогава играч на Тотнъм, получи наказание са срок от четири месеца, три от които бяха отменени, и £18,000 глоба през 2013 г.

 

През същата година, Камерън Джером, тогава състезател на Стоук Сити, бе глобен с £50,000 след като призна за многократни нарушения на правилата, докато тогавашният полузащитник на Нюкасъл Дан Гослинг получи парична санкция в размер на £30,000 през 2014 г.

 

Демикелис, който се присъедини към Сити през септември 2013 г. с трансфер от Атлетико Мадрид, се появи в 32 мача за клуба през този сезон.