Малко известен инвеститор, Танг Хао, се готви да се присъедини към борда на Stars Group

Новини

Малко известен инвеститор, Танг Хао, се готви да се присъедини към борда на Stars Group

Оценете новината

Малко известен инвеститор, Танг Хао, се готви да се присъедини към борда на Stars Group

В поредица от покупки зад кулисите, инвеститор от Хонгконг събира акции на компанията майка на PokerStars, „The Stars Group“ (TSG).

 

Инвеститорът стартира своята кампания сериозно миналата година, но това действие последва предходни опити да се придобие голяма част от акциите. Тези по-ранни опити бяха отхвърлени от TSG, известна като Amaya Gaming.

Танг Хао, инвеститор от Хонконг, сега притежава 17.9% от компанията. Това го прави, въпреки своят Discovery Key Investments Limited (DKIL), вторият по големина акционер на обикновени акции. Той подписа споразумение с TSG, за да закупи акциите и да назначи член – наблюдател в борда на директорите на дружеството. След като наблюдателят Мелвин Янмин Джанг и Хао получиха одобрение за някои необходими лицензи, те и двамата станаха пълноправни директори съгласно споразумението.

DKIL вече притежава 26,455,200 обикновени акции в TSG. Тя седи зад Caledonia Investments, която притежава 29 353 153 акции. Тъй като Хао притежава DKIL, последната покупка го прави единственият най-голям индивидуален акционер в акциите на TSG.

Хао може би и преди и правил опити за покупка на The Stars Group

Според документите, Хао би могъл да е същият човек, който някога е подкрепял сега опозорения бивш главен изпълнителен директор на PokerStars, Дейвид Баазов. Хао Танг беше бившият изпълнителен директор на Goldenway Capital, компания от Хонконг, която подкрепи неуспешния опит на Баазов да придобие Amaya през 2016 г.

Тази сделка се провали, когато защитниците на TSG блокираха участието на Баазов, предоговаряйки сделки, които биха наказали най-големия онлайн покер сайт в света, ако Баазов можеше да придобие част от компанията. След като Goldenway Capital не успя да грабне част от акциите през Баазов, изглежда, че Танг Хао (или Хао Танг, ако е същото лице) не е имал намерение да се отказва и сега си е осигурил позицията на режисьор.

Няма доказателства, че Баазов е включен в последните преговори, но покупката на акции от Хао може в крайна сметка да доведе до подготовка за контрол върху TSG. Ръководителите на TSG обаче не смятат, че е вероятно да се случи нещо подобно, като заявиха: „Танг няма да придобие повече от 20% от неизплатените обикновени акции на The Stars Group преди годишното общо събрание на акционерите през 2020 г. освен чрез договорена сделка, одобрена от управителния съвет на The Stars Group, или чрез официална оферта за поглъщане за всички останали обикновени акции на The Stars Group.