Македония – Норвегия

Футболни прогнози

Македония – Норвегия

Националните селекции на Македония и Норвегия се изправят една срещу друга в приятелска среща. Мачът ще се играе днес от 21:00 часа наше време на националния стадион в Скопие.

Двата отбора не успяха да се класират на Мондиал 2018 като имаха разочароващи квалификационни кампании. Сега те ще започнат подготовка за квалификациите за Евро 2020. Домакините са на 85-то място в световната ранглиста на ФИФА, докато гостите са на 58-ма позиция и пристигат в Скопие като леки фаворити. И за двата отбора това ще бъде първи двубой след слабите квалификации, които направиха в последните година и половина. Двете нации имат доста работа, ако искат да са претенденти за класиране на Евро 2020 и ще трябва да вземат тази приятелска среща на сериозно, въпреки че в двата състава има отсъстващи играчи.

Тези две държави са се срещали три пъти, като наскоро през 2013 година Норвегия бе домакин в приятелска среща. Тогава норвежкият тим спечели с 2:0 като Шкелбред и Браатен вкараха по едно попадение, а бранителят на Македония Бобан Грънчаров бе изгонен през втората част.

Двата отбора показват добри неща в предни позиции като големият им проблем е в защита и точно там селекционерите трябва да работят. Македония не успя да отбележи само в един от последните си шест мача и то бе срещу Турция в контрола. Тимът вкара на Испания и Италия в световните квалификации, което е добър знак за атакуващия им потенциал. Норвегия също се разписа в пет от последните си шест двубои като не успя да отбележи при визитата си на Германия, когато отстъпи с 0:6. Сега обаче те гостуват на доста по-слаб съперник и смятаме, че ще се разпишат, а домакините също показват подобрение в предни позиции и би трябвало да отбележат поне един гол.

Прогноза: Гол/Гол
Коефициент: 2.00 
Непозната футболна прогноза