Луизиана засилва усилията си за легализация на DFS

Новини

Луизиана засилва усилията си за легализация на DFS

Оценете новината

Луизиана засилва усилията си за легализация на DFS

Депутати в американския щат Луизиана представиха нов законодателен акт, който ще узакони дейли фентъзи спортните състезания.

 

House bill 484, въведен от депутата Кърк Талбот по-рано тази седмица, ще изключи платените дейли фентъзи спортни състезания от съществуващите закони на Луизиана, забраняващ хазарта.

Законопроектът ще доведе до създаването на „Louisiana Fantasy Sports Contests Act“, който ще осигури необходимите механизми за легализиране и регулиране на DFS състезанията в щата, като Louisiana Gaming Control Board ще има последната дума за всяка регулаторна структура, която  се използва в щата.

Съгласно предложеното законодателство окончателно решение за това дали тези състезания ще бъдат разрешени е на гражданите на Луизиана, които, ако законодателството се развие по-нататък, ще се явят на изборите в общощатски референдум на 12 октомври 2019 г.

В момента онлайн залаганията, онлайн лотарията, спортните залагания и дейли фентъзи спортните състезания са забранени в щата. Състезанията на DFS са забранени от 1991 г. насам, след добре популяризирано действие срещу фентъзи футболно състезание от 1-900 бройки.

House Bill 245 – ще бъдат ли разрешени спортните залагания?

Последните законодателни усилия се появяват с House Bill 245 – законодателство, което ще позволи спортните залагания на „приемливи зали за конни надбягвания“, които в момента включват Delta Downs, Evangeline Downs, Fair Grounds и Louisiana Downs racinos.

Разбира се, това зависи от Върховния съд на САЩ, който отменя Закона за професионално и любителско спортно участие (PASPA), федерален закон за забрана на спортни залагания в много щати в САЩ.

Senate Bill 322 – законопроект за интернет хазарта по райони

Третата и последна част от законодателството в усилията за преустройство на хазартната индустрия в Луизиана е Senate Bill 322, който ще узакони хазарта в интернет по райони.

Според предложеното законодателство, създадено от сенатор Даниел Мартини, всеки район в щата би решил индивидуално дали иска да се проведе референдум за узаконяване на онлайн игрите.

Гласоподавателите във всеки район ще трябва да отговорят на един въпрос с „да“ или „не“: „Трябва ли да се разреши интернет игрите да се провеждат в община ____?“, Като включването в референдум се основава на положителен вот, даден от мнозинството лица в рамките на всеки район.

И трите законопроекта трябва първо да преминат през Сената и Камарата на представителите, преди да могат да бъдат напълно въведени в Луизиана.