Lotto Betting Group оспорва предложената забрана за залози на лото игри

Новини

Lotto Betting Group оспорва предложената забрана за залози на лото игри

Оценете новината

Lotto Betting Group оспорва предложената забрана за залози на лото игри

Представителите на Lotto Betting Group призоваха правителството на Обединеното кралство да отхвърли предложената промяна в закона, забраняващ залагането от трета страна на лотарията на EuroMillions.

 

Групата, която включва клубовете WorldLottery, Lottoland, Jackpot.com и Multilotto, е написала писмо до държавния секретар на Обединеното кралство за цифрова, културна, медийна и спортна дейност (DCMS), с което го приканва да прекрати предложеното ограничение, което влиза в сила на 6 април.

Това е най-новият ход за тази година, след който правителството обяви че ще има консултация по въпроса дали да позволи залаганията на не-британски EuroMillions тегления.

Консултирането получи над 52 отговора на подкрепа, които принуждават DCMS да декларира, че е „в противоречие с намерението и духа на раздел 95 от Закона за хазарта от 2005 г., който се стреми да запази разграничението между залаганията и Националната лотария, и е за защита на връщането към добри каузи и да се предотврати объркването на потребителите „.

В момента една трета от цената на билет EuroMillions, закупен от британския лотариен оператор Camelot, отива за добри каузи. Над £372 млрд. са отпуснати на над 525 000 благотворителни организации и добри каузи от създаването на лотарията през 1994 г.

Говорител на Camelot  заяви пред вестник Times: „Фирмите за лотария се обръщат към съществуващото законодателство, като претендират, че предлагат същите продукти като Националната лотария, докато те всъщност просто предлагат залози за резултата от тегленията на EuroMillions. Това създаде объркване и отклони средства от добрите каузи, за които Националната лотария беше създадена да подкрепя.

Въпреки това в писмото Lotto Betting Group отхвърля това твърдение, като заявява: „Решението да се забрани залагането на залози, несвързани с Обединеното кралство, е неоснователно и се подкрепя с неубедителни доказателства.

Това убеждение е подкрепено от неотдавнашното публикуване на доклада на Сметната палата, в който се потвърждава, че спадът в доходите на Националната лотария за добри каузи през 2016-17 г. се дължи на преместването на игрите, не в резултат на лотарийните залагания.

Инстант игрите имат по-ниска възвращаемост от добрите каузи, което доведе до спад. Писмото, предхождащо искането, изисква от DCMS да прекрати процеса на одобрение от Парламента.

От DCMS не е даден отговор на това писмо, но тези компании биха могли да загубят потенциални залози за милиони в резултат на тази промяна в закона, така че това е скандал, който без съмнение ще избухне през следващите няколко месеца.