Легендата в спортните залози Били Уолтърс обвинен в заговор и измама с ценни книжа

Легендата в спортните залози Били Уолтърс обвинен в заговор и измама с ценни книжа

Оценете новината

billy-walters

Известният специалист в спортните залагания Били Уолтърс бе обвинен в търговия с вътрешна информация.

Прокурорът на Ню Йорк повдигна обвинения на Уолтърс за използване на поверителна информация за сключване на успешни сделки в периода между 2008 и 2014 г. Сделките са донесли $32 млн. печалба на Уолтърс, като в същото време са му помогнали да избегне загуби на стойност $11 млн.

69-годишният Уолтърс е определян като „Кръстникът“ на спортните залози в Лас Вегас. Той се приема като играчът с най-много печалби от спортни залози за последните 30 години в целия свят. Според неговите думи, той никога през живота си не е имал губеща година.

Уолтърс е известен с умението си да контролира пазарите по какъвто начин си иска. Една от неговите стратегии е била да поставя малък залог за единия отбор, за да накара коефициентите да се придвижат в „погрешната“ посока, след което да се завърне с голям (наистина голям) залог за другия отбор при добър коефициент, носещ положителна очаквана стойност.

В днешни дни, състоянието на Уолтърс се оценява на стотици милиони долари. Той е запален голфър и притежава четири голф игрища. В схемата, за която е обвинен, е замесен и професионалният голфър Фил Микелсън, който се отказа от близо $1 млн. печалба от негови съмнителни сделки.