Корк Сити срещу Легия Варшава

Корк Сити срещу Легия Варшава

Оценете новината

Корк Сити срещу Легия Варшава

Прогноза и анализ на срещата: Корк Сити – Легия Варшава

Участникът в груповата фаза на Шампионска лига през сезон 2016/17 – Легия Варшава, стартира в надпреварата този сезон от първия предварителен кръг срещу първенеца на Ирландия Корк Сити. Първият мач между двата тима е във вторник от 21:45 ч. на стадион „Търнър Крос“.

Корк Сити може да е в състояние да печели титли в местната лига, но те имат изключително сложна задача срещу Легия Варшава във вторник. Докато се борят да запазят местната си титла, те вече трябва да стартират в Шампионската лига и ще настояват да се включат добре в състезанието. Легия елиминира шампиона на Република Ирландия Дъндолк през сезон 2016-17 и сега въпросът е ще успеят ли поляците да се справят с Корк Сити по пътя към груповата фаза?

Домакините имат наистина тежка задача за начало на европейската си кампания, като Легия спечели по убедителен начин титлата в Полша. Грандът от Варшава ще се стреми да запази титлата си, когато местната кампания стартира по-късно този месец, но най-напред основната им грижа е Шампионската лига. Легия бе чат от груповата фаза през 2016 г., благодарение на победата си над Дъндолк. Те се срещнаха с отбори като Реал Мадрид и Борусия Дортмунд, но ако искат отново да го направят, то трябва да изминат дълъг път. При условие, че 32 отбора ще се борят за четири квоти в квалификациите на шампионския поток в ШЛ, то Легия Варшава трябва да бъде на върха на възможностите си, за да влезе пак в групите.

Факти преди мача:

  • В 54% от двубоите на Легия в полското първенство през миналия сезон бяха отбелязани два или по-малко гола
  • Половината от победите им в полския шампионат бяха с два или по-малко гола
  • Осем от последните десет срещи на Корк Сити в Европа не завършиха с повече от две отбелязани попадения
  • Легия спечели три от своите четири контроли през лятната подготовка

Последните участия на двата отбора в Шампионска лига:

През миналия сезон Корк Сити спечели титлата в Ирландия за девети път в своята история и за първи път от 2005 година насам. Ето защо те не могат да се похвалят с много двубои в този турнир напоследък. През сезон 2006/2007 те бяха отстранени във втория предварителен кръг от Цървена звезда след две поражения с 0:1 и 0:3, а преди това елиминираха Аполон с 2:1 общ резултат.

През миналия сезон Легия отпадна в трети предварителен кръг на турнира от шампиона на Казахстан Астана след 3:2 общ резултат в полза на водения от Станимир Стоилов отбор тогава. Година по-рано Легия влезе в групите на Шампионска лига за първи път в своята история като записа една победа, едно равенство и четири поражения в мачовете си с Реал Мадрид, Борусия Дортмунд и Спортинг Лисабон.

Корк Сити – Легия: Прогноза

Изминаха 12 години от последната кампания в Шампионската лига на Корк, докато Легия спечелиха четири от последните си пет мача в турнира, включително победа срещу Спортинг Лисабон. Полският шампион има много по-голям европейски опит и те са започнали последните кампании автоматично във втория кръг, а сега очакваме с успех в Ирландия да направят крачка към следващата фаза в предварителните етапи на турнира.

Прогноза: Легия да спечели

Коефициент: 1.65 в WINBET

Позната футболна прогноза

Интересни пазари в УинБет:

  • Под 2.5 гола – 1.65 коеф. в WINBET
  • Легия -1.0 азиатски хендиикап – 2.15 коеф. в WINBET
  • Отбор да отбележи 1ви – Легия – 1.50 коеф. в WINBET

 

Вижте другите ни две прогнози за днес: