Комисия в Сената на Бразилия одобри законопроект за хазарта

Новини

Комисия в Сената на Бразилия одобри законопроект за хазарта

Оценете новината

brazil-gambling

Закона за онлайн хазарта в Бразилия направи стъпка напред, след положителното гласуване от комисията на Сената.

В сряда, специален комитет за националното развитие, който е част от Сената, одобри текста на закон 186/2014, който има за цел да се създаде правна структура, която ще позволи спортни залози, „електронни залози“, наземни казина, бинго зали, конни надбягвания и популярната, но в момента незаконна “ jogo do bicho “ лотарийна игра с животни.

Законопроектът сега ще се сблъска с гласуване на пълния Сенат на дата, която скоро трябва да бъде определена. Ако бъде одобрен, той ще бъде изпратен на долната камара на депутатите, които в сряда трябваше да проведат дебат по законопроекта хазартни игри – 442/1991, но тази сесия бе отменена поради липса на кворум. Следващите редовни сесии на камарата са на 16 и 17 ноември.

Докато в последния проект – 186/2014 все още се уточнява какви точно форми на онлайн хазарт ще бъдат разрешени, бе изяснено, че оператор на националната лотария Caixa Economica Federal и дъщерните му дружества ще имат изключителното право да предлагат онлайн спортни залагания.

Очаква се бразилското правителство да проведе търг за избор на един оператор за предоставяне на онлайн технологиите за залагания на Caixa, но в този си вид, се оказва, че дългоочаквания бразилски онлайн хазартен пазар няма да бъде достъпен за международни оператори. Най-малко, докато Бразилия не осъзнае, че чрез монопола се пропускат  ползите на по-конкурентните оферти, достъпни чрез международно лицензирани сайтове.

Докато законопроекта на Камарата на депутатите – 442/1991, ясно дава възможност за онлайн спортни залози и залагания върху състезание, но не разяснява какви други видове „електронни залози“ може би ще бъдат разрешени, упоменато е, че обхваща всички хазартни дейности, предлагани чрез електронни канали. Въпреки това, онлайн бингото ще бъде отговорност единствено на наземни бинго лицензианти.