Кога да се откажете от залагането? Когато загубите достатъчно!

Уморен съм да си губя парите на залози“, написа член на популярен форум за спортни залагания, който придружи своето самосъжаление с признанието за пристрастеността си към залаганията.

 

В крайна сметка, този играч написа, че се отказва от своето хоби. Дали го е направил наистина? Никой не знае.

 

Разочарованието след месеци или години на залагания и губене на пари от грешни прогнози е познато на повечето клиенти на букмейкърите. Все пак е статистически доказано, че по-голямата част от залагащите в тях губят пари и постоянно подхранват своите сметки с нови и нови пари. Депозит след депозит, парите все така неспирно изчезват от сметките им.

 

И въпреки това много малка част от губещите залагащи са намалили размера на залозите си и още по-малко смятат да се откажат от спортните залагания напълно.

 

Нужна е много голяма доза смелост за един играч да приеме лошото си представяне и още повече, за да направи своя провал публично достояние. Самото действие на отказването от спортните залози понякога въобще не е толкова болезнено за играчите в сравнение със самодоволното изражение на приятелите, които им казват „Нали ти казахме, че няма да се получи.“

 

Отказващият се от залозите играч, споменат в първите редове, не поиска някаква помощ в поста си; той просто сподели разочарованието си от спортните залагания. Въпреки това, няколко други членове на форума решиха да му дадат непоисканите си съвети.

 

Някои от тях го призоваха да спре временно активността си за разумен период от време, докато не намери куража и правилната психологическа нагласа, за да възобнови усилията си. Въздържанието наистина е много добра, ефективна и даваща незабавен ефект мярка, когато станете обезкуражени от слабите си резултати.

 

Когато прогнозите ви се окажат далеч от истината и системата ви за залагания не се представя добре в няколко последователни дни или седмици, напълно нормално и навременно е да се замислите какво не е наред. Това е времето да помислите за промяна на стратегията и тактиката си.

 

Но още по-голямо е разочарованието, когато спрете, погледнете назад и видите, че в продължение на много месеци сте губели пари с бавно, но постоянно темпо! Не забравяйте, че никога не е късно да вземете окончателно решение и да кажете:

 

„Аз съм до тук, не искам повече да си хвърлям парите на вятъра“ – както написа разочарования потребител.

 

И наистина повечето играчи хвърлят парите си на вятъра в полза на букмейкърите или на другите играчи (в борсите за залагания).

 

Друг полезен съвет е да намалите залозите си до минимум. Проблемът обаче е, че когато един играч е свикнал да прави големи залози, много трудно може да приеме по-малките такива.

 

Независимо от това, стига да е изпълним, съветът може да ви осигури отлични резултати и да ви спаси от фалит. Ако играчите успеят да минимизират загубите си, те ще могат да контролират влиянието на лошите резултати в тяхната психология. Това е факт. Дори и да не са в състояние да се откажат от загубата на пари, така най-малкото ще предотвратят превръщането на спортните залагания в твърде скъпо хоби.

 

Хората казват, че не трябва да позволяваме на хобито ни да вземе контрол върху целия ни живот. А за 95 процента от играчите залозите са само хоби. В този смисъл, както хората харчат пари за други хобита и навици, но това не засяга голяма част от бюджета им, така и залагащите никога не трябва да позволяват на хобито си да им превземе целия свят.

 

Залозите – и хазарта като цяло – е един от онези няколко хобита, които имат потенциал вместо разход да донесат приход. Освен това, не са малко и залагащите, които са успяли да превърнат хобито си в професия с впечатляващи финансови резултати.

 

Например, ако хобито ви е ловенето на риба, дори и да не станете велик риболовец, това няма да се отрази на живота ви. Възможно е да завиждате на някои по-успешни в тази сфера, но това все пак няма да се отрази коренно на ежедневните ви дейности. Все още имате работа, за която да се притеснявате.

 

За разлика от този пример, когато историите за успешни залагащи влязат в новините, възниква сериозна доза на съперничество и завист сред останалите играчи. Прибавете към това и шумотевицата, която се създава около огромните печалби в хазарта, и бързо ще разберете защо залагането е по-популярно от риболова.

 

Залаганията и хазарта не са много по-различни от риболова всъщност, тъй като любителите и на двете дейности правят едно и също нещо – опитват се да прилагат правилните техники, за да се доберат до добър улов. Всички се опитваме да хванем рибата!

 

Приемате ли залозите само и единствено като хоби? Харесва ли ви да поставяте парите си под риск? Правете го, но не залагайте повечe, отколкото можете да си позволите.

 

Но ако залагате с целта да спечелите пари в дългосрочен план и евентуално да превърнете залозите в своя професия, но за момента не ви се получава, може би е време да си дадете малко почивка. Прекарайте известно време в четене на ценна информация за спортните залози, каквото можете да откриете в изобилие в нашия сайт, и може би след това ще успеете да се присъедините към клуба на печелившите играчи.