Kindred Group с рекордни приходи благодарение на спортния марж

Новини

Kindred Group с рекордни приходи благодарение на спортния марж

Оценете новината

Kindred Group с рекордни приходи благодарение на спортния марж

Онлайн операторът за хазартни игри „Kindred Group” регистрира рекордни приходи в последното тримесечие на 2017 г. благодарение на новите придобивания и лошия късмет на залагащите на спорт.

 

Данните публикувани в сряда, показват приходи от продажби на стойност £238 млн. през трите месеца, приключващи на 31 декември 2017 г., подобрение с близо 56% спрямо същия период на миналата година и нов рекорд за компанията. Доходите почти се удвоиха до £74,5 млн., а печалбата след данъчно облагане се покачи с близо 73% до £ 50,8 млн.

За годината като цяло приходите на Kindred са нараснали с 38% до £751.4 млн., дохода е нараснала с 49.5% до £185 млн., а печалбата е нараснала с 40% до £117.4 млн.. Изпълнителният  директор на Kindred, Хенрик Тюрнстрьом, приписва доброто представяне на инвестициите в маркетинг и разработване на продукти и това, което той нарече „изключителен марж на спортни залози, приблизително 50% над дългосрочната средна стойност„.

Брутните маржове от пре-мач спортни залози преди безплатните залози достигнаха невероятни 16,2% през четвъртото тримесечие, което е увеличение с 6,1 пункта в сравнение с миналата година. Маржа на всички спортни залагания преди безплатните залози се увеличи с почти три пункта до 11,7%, а маржът на безплатните залози се подобри с 3,5 пункта до 10,5%.

Общият брой на членовете през Q4 също се увеличи, в следствие на придобиването през миналата пролет на оператора 32Red, опериращ в Обединеното кралство, който реализира приходи от £ 18,8 милиона. Придобиването също помогна за повишаване на активните клиенти през Q4 до 1.32 млн., което е с 15.5% повече в сравнение със същия период на миналата година.

Придобиването на друг регулиран пазар също спомогна за повишаване на залозите на Kindred за FY17 до £113,6 млн., която цифра е с 2/3 по-висока от тази в сравнение с предходната година. Оперативните разходи са се увеличили с 30% до £306.8 млн., като повечето от допълнителните разходи са за маркетинг и заплати.

Експозицията в Обединеното кралство помогна на Kindred да намали зависимостта си от скандинавските пазари, като делът им в общите приходи спадна с четири пункта до 40%, а делът на западноевропейските пазари нарасна с 6 пункта до 51%.

Макар и по-малък, ръст бележи и покерът

След спад през третото тримесечие, покер продуктът на Kindred продължи да расте през четвъртото тримесечие, като приходите му нараснаха с почти една трета до £ 4.6 млн. За годината покер вертикалът се е подобрил с 22% до £15,2 млн., завидни стойности, имайки предвид цялостни спад в игрите, но по-малък от годишния ръст на спортните залагания (41%), казино игрите (36%) и другите категория (34%).

Ръст по вертикали:

Тюрнстрьом посочи, че приходите от средни брутни печалби през годината до 11 февруари са нараснали с 35% спрямо същия период на миналата година (23%, ако намалите приноса на 32Red и валутните колебания).