Катар срещу Еквадор | 20.11.2022

Футболни прогнози

Катар срещу Еквадор | 20.11.2022

Катар срещу Еквадор: Предварителен преглед и прогноза

Първият мач от Световно първенство през 2022 г. ще се играе на стадион „Ал Байт“ в неделя следобед от 18:00 часа, когато домакинът Катар се изправи срещу Еквадор в двубой от група А.

Едва седмица след като Сеп Блатер призна, че Катар не е трябвало да получава Световното първенство, домакините на Мондиал 2022 имат изключителната чест да открият турнира. Противоречията ги има още откакто Катар получи правата за домакинство на Световното първенство през 2022 г. Домакините са в трудна група, като освен с Еквадор ще играят и срещу шампиона от Купата на африканските нации Сенегал и финалистите от Световното първенство през 2010 г. Нидерландия. Това е тежък жребий за 50-ата нация в света, но катарцуте взеха участие в четири подгряващи приятелски мача от октомври насам и спечелиха и четирите. Гватемала, Хондурас, Панама и съвсем наскоро Албания паднаха от превъзходството на Катар през изминалите седмици, като звездният нападател Алмоез Али вкара единствения гол срещу албанците за победа с 1:0 в последната проверка на тима.

Катар не беше единствената нация, която се забърка в противоречия, преди да бъде открито Световното първенство, тъй като според съобщенията Еквадор беше изправен пред заплахата от изгонване от турнира, след като пусна играч, който не отговаря на условията в квалификациите. От това обаче нищо не се получи и южноамериканската нация сега се готви да се завърне в шоуто на играта, след като пропусна участие на Русия 2018, но да правят силни представяния на Световното първенство досега не беше тяхната силна страна. Еквадор вече се появи на три издания на състезанието през 2002, 2006 и 2014 г., но само веднъж успя да премине груповата фаза, като беше елиминиран в 1/8-финалите преди 16 години, което също представлява единственият път, в който те спечелиха първия си мач от турнира. Еквадор завърши наравно в последните си три контроли срещу Ирак, Япония и Саудитска арабия, като попадение в тези срещи не бе отбелязано.

Факти преди мача   

  • Еквадор вкара 27 гола в южноамериканските квалификации
  • Катар допусна 33 пъти в последните си 18 срещи със страни, класирани на 50-то или по-високо място в света
  • Има отбелязани 17 гола в последните четири откриващи мача на Световната купа
  • Еквадор завърши наравно в осем от последните си 11 мача

Катар срещу Еквадор: Прогноза

Последните четири откриващи мача на Световните футболни финали са довели до общо 17 гола, средно по 4,25 на двубой. Докато Катар се смятат за аутсайдери в групата, те влизат в този сблъсък като действащи шампиони на Азия, а също така разочароваха САЩ на полуфиналите на Голд Къп и прекараха месеци в подготовка за този мач. Въпреки това, Катар все още не е готов да бъде голям съперник на качествени съперници. Те се изправиха срещу 18 страни, класирани на 50-то или по-високо място от 2018 г. насам, като допуснаха 33 пъти в тези мачове. Преддвид колебливата им защита очакваме отборът на Еквадор да отбележи попадение, но също така смятаме, че и домакините ще се разпишат.

Прогноза: Двата Отбора Да Отбележат? – ДА

Коефициент: 2.10 в PalmsBet

Интересни пазари в PalmsBet:

  • Над 1.5 гола – 1.50 коеф.
  • Брой Голове – Първо Полувреме – Над 0.5 – 1.56 коеф.
  • Двоен шанс 1Х – 1.59 коеф.